Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres–ribizlis csatni

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

250 g földieper (előkészítve mérjük le)
200 g piros ribizli (előkészítve mérjük le)
50-60 g lilahagyma
1 csapott kávéskanál őrölt chili paprika
100 ml vörösbor
25 ml balzsamecet
1/2 tasak (250 g) Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
1 kávéskanál őrölt fahéj
némi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, és 250 g-ot kimérünk. A ribizlit a szárától megtisztítjuk, megmossuk, és 200 g-ot kimérünk. A hagymát megtisztítjuk és nagyon apró kockára vágjuk. A vörösborból 100 ml-t, a balzsamecetből 25 ml-t kimérünk.

Elkészítés:

Az epret, ribizlit, lilahagymát és a felsorolt további hozzávalókat egy főzőedénybe öntjük, és alaposan elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, időnként megkeverve 8-10 percig forrni hagyjuk, majd ízlés szerint sózzuk. A csatnit azonnal az előkészített üvegekben töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tippek:

A csatnit elkészíthetjük ribizli helyett málnával is.
Bagett és sajtok mellé kínáljuk.
A Epres–ribizlis csatni tálalható nemcsak édes, de húsételek és sajtok melléi s.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!