Narancsos csókok
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba töltjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát egy kb. 40 cm hosszú hengerré formázzuk és frissentartó fóliába csavarva kb. egy órára hideg helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
A tésztahengert kb. 1 cm széles darabokra vágjuk és golyókat formázunk belőle. A golyókat egymástól megfelelő távolságra a tepsibe helyezzük és egy fakanál nyelével lyukakat nyomunk a golyókba. Ha a tészta ragad, a fakanalat mártsuk egy kevés lisztbe.
Töltelék:
A narancslekvárt két kávéskanál segítségével a lyukakba töltjük (2. kép), majd megsütjük a golyókat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 13 - 16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Cukormáz:
Citromléből és porcukorból cukormázat keverünk és azt egy teáskanál segítségével a Narancsos csókok sütemény tetejére csöpögtetjük.
Tippek:
Készítse el a narancslekvárt Dr.Oetker Dzsemfix termékkel.
Narancsos csókok
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
A tésztához:
A töltelékhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba töltjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát egy kb. 40 cm hosszú hengerré formázzuk és frissentartó fóliába csavarva kb. egy órára hideg helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
A tésztahengert kb. 1 cm széles darabokra vágjuk és golyókat formázunk belőle. A golyókat egymástól megfelelő távolságra a tepsibe helyezzük és egy fakanál nyelével lyukakat nyomunk a golyókba. Ha a tészta ragad, a fakanalat mártsuk egy kevés lisztbe.
Töltelék:
A narancslekvárt két kávéskanál segítségével a lyukakba töltjük (2. kép), majd megsütjük a golyókat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 13 - 16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Cukormáz:
Citromléből és porcukorból cukormázat keverünk és azt egy teáskanál segítségével a Narancsos csókok sütemény tetejére csöpögtetjük.
Tippek:
Készítse el a narancslekvárt Dr.Oetker Dzsemfix termékkel.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?