Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini gyümölcskenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj
100 g mazsola
2 evőkanál rum
200 ml tej
75 g vaj vagy margarin
400 g búzaliszt
100 g szeletelt mandula
75 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só

Kenéshez és szóráshoz:

kb. 75-100 g vaj
kb. 50-100 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kandírozott narancs- és citromhéjat finomra aprítjuk. A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat. A mazsolát rumba áztatjuk. A szeletelt mandulát a zacskójában sodrófa segítségével összetörjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a mandulát, a cukrokat, a fűszereket, a sót és a tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül enyhén lisztezett munkafelületen a mazsolát és a száraz gyümölcsöket belegyúrjuk. A tésztát meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb.45-50 perc). Közben a tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen két részre vesszük, majd egyenként kb. 4 cm átmérőjű hengerekké formázzuk. Egy tésztakártyával jó hüvelykujj szélességű darabokat vágunk. A tésztadarabokat a tepsibe tesszük, letakarva meleg helyen tovább kelesztjük (kb. 20 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kenés és szórás:
A vajat megolvasztjuk. A süteményt rögtön sütés után megkenjük vele, porcukorral megszórjuk és rácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe újonnan bekerülő Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
A kandírozott narancs- és citromhéj, illetve a mazsola helyettesíthető vagy kombinálható más száraz gyümölcsökkel is, pl. aszalt meggy, áfonya.
Csupán porcukorba forgatva is tökéletes lesz a végeredmény.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Mini gyümölcskenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!