Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vargabéles

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg liszt
1 tojás
10 dkg RAMA
5 dkg cukor
csipetnyi só
tejföl

Töltelék:

50 dkg tehéntúró
1 tojás
30 dkg ujjnyi széles laska (tészta)
1 citrom reszelt héja
vanilia aroma
10 dkg mazsola
ízlés szerint cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta (laska) hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen seríthető(nyújtható) tésztát kapjunk.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, a citromhéjjal, a vanília aromával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a túróhoz. Ezt a túrós masszát a kifőtt laskához kavarjuk a mazsolával együtt.
A tésztából két lapot serítünk(nyújtunk). Az egyikkel kibéleljük a tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Rákanalazzuk a túrós laskát és beborítjuk a második lappal. Villával megszurkáljuk és forró lerben(sütőben) készre sütjük. Miután kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk és felszeleteljük. A fényképen még nincs lecukrozva.
Vargabéles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!