Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vargabéles

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vargabéles

1 csomag 8db-os réteslap
4 db tojás
1 kg túró
6 ek. cukor
2 dl tejföl
1 ek. búzadara
20 dkg cérnametélt
1 citrom leve és reszelt héja

Kenéshez:

olaj
baracklekvár
1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A cérnametéltet kifőzzük, leöblítjük.

Elkészítés

A 4 tojássárgáját 4 ek. cukorral és az 1 tasak vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Hozzákeverjük a 2 dl tejfölt, a túrót, a búzadarát és a citrom levét, majd a citrom reszelt héját.
A már kifőzött cérnametéltet a fenti masszába belekeverjük.
A 4 tojásfehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verjük, és a tésztás masszába óvatosan beleforgatjuk.
A tepsit kiolajozzuk, és 4 réteslapot lerakunk, majd olajjal, baracklekvárral megkenjük (réteslapokat egyeként is olajozhatjuk, én nem szoktam, csak a legfelsőt). A cérnametéltes masszát ráöntjük és elegyengetjük, majd a megmaradt 4 db réteslappal befedjük. A tetejét olajjal és tojással lekenjük.
180°C-on előmelegített sütőbe kb.40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Én egy 38x38-as tepsiben szoktam megsütni.

Tálalás

Felszeleteljük és porcukorral meghintjük.
A fenti adagból kb. 30 szelet lesz.

Alternatív elkészítés

Aki szereti a mazsolát nyugodtam tehet bele azt is.
A lekvár ízlés szerint bármilyen lehet, nálunk a sárgabarack a "favorit".
Én mindig kevesebb tésztát szoktam bele tenni (max. 15dkg), mert a férjem így jobban szereti! :)
Vargabéles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!