Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors pufi fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tésztához:

325 g búzaliszt
1,5 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 darab tojás (közepes méretű)
1 csipet só
100 g Rama

Ezenkívül:

Porcukor a díszítéshez
Napraforgóolaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A napraforgóolajat egy főzőedényben 180 °C-ra hevítjük.

Elkészítés:

A Gyors pufi fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, felszeleteljük, majd kisebb dió nagyságú golyókat formázunk belőle.

A tészta golyókat a forró olajban aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel bélelt tálban jól lecsöpögtetjük. Porcukorral meghintve díszítjük.

Tipp:

A fánkocskákat forró lekvárral vagy csokikrémmel kínálva tálaljuk.
Mivel gyorsan elkészül, a Gyors pufi fánk igazi időkímélő farsangi sütemény.
A Gyors pufi fánk egyszerűen és gyorsan elkészíthető fánkvariáció.

Hozzászólások

R
Radicscsillamarianna
Dátum 2020. November. 20. 14:00
Szerintem ez a sütemény nagyon jól néz ki! Aki csak tudja próbálja ki! Szerintem sok sok alkalomra jó!!!!!!!!

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!