
Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)


Hozzávalók
Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)
300 g búzaliszt
200 g Rama
100 g cukor
1 darab tojássárgája (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
csipetnyi só
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
Elkészítés
Előkészítés:
A lisztet és a porcukrot átszitáljuk. A margarin legyen szobahőmérsékletű, de ne túl lágy.
Elkészítés:
Ha géppel dolgozzuk össze, a következő a munkamenet. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi anyagot (pl.: só, vanillincukor, citromhéj, kakaópor). Összedolgozzuk a tésztát robotgéppel. Az összedolgozott tésztát lisztezett nyújtódeszkán átgömbölyítjük, téglalap alakúra formázzuk. Ha a tészta lágyabb, lisztezett tálcára helyezzük, és hűvös helyen, vagy hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetés elhagyható, ha a tészta gyúrása során nem olvadt meg a zsiradék. A tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságúra, majd vágással, kiszúrással alakítjuk a kívánt formára.
A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-15 perc (A sütemény méretétől, vastagságától, a töltelék nedvességtartalmától függően.)
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetés elhagyható, ha a tészta gyúrása során nem olvadt meg a zsiradék. A tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságúra, majd vágással, kiszúrással alakítjuk a kívánt formára.
A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-15 perc (A sütemény méretétől, vastagságától, a töltelék nedvességtartalmától függően.)
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek
Islerhez, linzerkarikához, apró édes teasüteményekhez.
Kakaós tészta készítésénél 1 kg lisztre számítunk 5 dkg kakaóport. A szitált kakaóport a liszttel elkeverve adjuk a tésztához.
Kakaós tészta készítésénél 1 kg lisztre számítunk 5 dkg kakaóport. A szitált kakaóport a liszttel elkeverve adjuk a tésztához.

Kedvencnek jelölöm

Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)
Hozzávalók
Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)
300 g búzaliszt
200 g Rama
100 g cukor
1 darab tojássárgája (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
csipetnyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A lisztet és a porcukrot átszitáljuk. A margarin legyen szobahőmérsékletű, de ne túl lágy.
Elkészítés:
Ha géppel dolgozzuk össze, a következő a munkamenet. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi anyagot (pl.: só, vanillincukor, citromhéj, kakaópor). Összedolgozzuk a tésztát robotgéppel. Az összedolgozott tésztát lisztezett nyújtódeszkán átgömbölyítjük, téglalap alakúra formázzuk. Ha a tészta lágyabb, lisztezett tálcára helyezzük, és hűvös helyen, vagy hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetés elhagyható, ha a tészta gyúrása során nem olvadt meg a zsiradék. A tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságúra, majd vágással, kiszúrással alakítjuk a kívánt formára.
A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-15 perc (A sütemény méretétől, vastagságától, a töltelék nedvességtartalmától függően.)
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetés elhagyható, ha a tészta gyúrása során nem olvadt meg a zsiradék. A tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságúra, majd vágással, kiszúrással alakítjuk a kívánt formára.
A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-15 perc (A sütemény méretétől, vastagságától, a töltelék nedvességtartalmától függően.)
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek
Islerhez, linzerkarikához, apró édes teasüteményekhez.
Kakaós tészta készítésénél 1 kg lisztre számítunk 5 dkg kakaóport. A szitált kakaóport a liszttel elkeverve adjuk a tésztához.
Kakaós tészta készítésénél 1 kg lisztre számítunk 5 dkg kakaóport. A szitált kakaóport a liszttel elkeverve adjuk a tésztához.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?