Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept)

300 g búzaliszt
200 g Rama
100 g cukor
1 darab tojássárgája (M-es)
csipetnyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A lisztet és a porcukrot átszitáljuk. A margarin legyen szobahőmérsékletű, de ne túl lágy.

Elkészítés:

Ha géppel dolgozzuk össze, a következő a munkamenet. A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi anyagot (pl.: só, vanillincukor, citromhéj, kakaópor). Összedolgozzuk a tésztát robotgéppel. Az összedolgozott tésztát lisztezett nyújtódeszkán átgömbölyítjük, téglalap alakúra formázzuk. Ha a tészta lágyabb, lisztezett tálcára helyezzük, és hűvös helyen, vagy hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

A pihentetés elhagyható, ha a tészta gyúrása során nem olvadt meg a zsiradék. A tésztát kinyújtjuk a megfelelő vastagságúra, majd vágással, kiszúrással alakítjuk a kívánt formára.

A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-15 perc (A sütemény méretétől, vastagságától, a töltelék nedvességtartalmától függően.)

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tippek

Islerhez, linzerkarikához, apró édes teasüteményekhez.
Kakaós tészta készítésénél 1 kg lisztre számítunk 5 dkg kakaóport. A szitált kakaóport a liszttel elkeverve adjuk a tésztához.
A Gyúrt omlós tészta alaprecept számos különböző linzerféle és keksz alaptésztája, melyeket további hozzávalókkal gazdagíthatunk, ízlés szerint.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!