Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farsangi fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 18-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18-22 darab elkészítéséhez

Tészta:

500 g liszt
Egy kevés só
80 g cukor
Fél citrom reszelt héja
3 evőkanál rum
4 darab tojássárgája (közepes méretű)
80 g olvasztott Rama
250 ml langyos tej

Sütéshez:

Napraforgóolaj

Díszítéshez:

50 g porcukor
200 g sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Farsangi fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.

Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.

A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.

A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, fedő alatt, majd megfordítjuk és fedő nélkül készre sütjük.

Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a fánkot megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk.

Tipp:

Legjobb, ha frissen tálaljuk a Farsangi fánkot.
Ízlés szerint nemcsak sárgabaracklekvárral, de szilva, eperdzsemmel, vagy csipkebogyólekvárral is rendkívül finom.
A Farsangi fánk különféle módon díszíthető, például étcsokoládés, fehércsokoládés mázzal is bevonható, amire cukorgyöngyöt, tortadíszeket, vagy kókuszreszeléket, mogyorót-mandulát, szórhatunk.
A Farsangi fánk klasszikus ünnepi sütemény, mely lekvárral, pudinggal egyéb főzött krémmel tálalható, kínálható.

Hozzászólások

S
Sulyok Alexa
Dátum 2024. January. 30. 18:07
Nagyon tetszik ez a recept, már többször elkészítettem! Én rum helyett aromát használok, így is teljesen jó!
P
Pinter Patricia
Dátum 2024. June. 24. 20:16
Eletemben meg Nem lattam ilyen risa receptet egyalltalan Nem kelt meg .. megis megprobaltam kisutni 2 masodperc svenne egett kivulrol belulrol meg nyers … soha tobbet . Kuka
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2024. June. 25. 07:45
Kedves Patricia! Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült a fánkot elkészíteni. Kipróbált, jól működő receptek kerülnek az oldalra, amik az elkészítési leírásokat követve, élvezhető, finom süteményeket eredményeznek. Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!