Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szórt almás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40x30 cm):

sütőpapír

Morzsa tésztához:

200 g búzaliszt
200 g cukor
kb. 1 késhegynyi őrölt fahéj
200 g hűtött vaj (nem lágy)
50 g szeletelt mandula

Töltelékhez:

1500 g alma

Kelt tésztához:

375 g búzaliszt
50 g cukor
1 csipet só
200 ml tej
75 g lágy Rama margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szórt almás pite sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Ekészítés:

Morzsa tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) finom morzsává dolgozzuk.

Alma töltelék:
Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk.

Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk. A süteményt az almaszeletekkel pikkelyszerűen sűrűn befedjük, majd a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A süteményt 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Szórt almás pite süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A Szórt almás pite sütemény körtével, vagy szilvával is elkészíthető.
Ízlés szerint csokoládémázzal díszíthetjük, ez esetben a felvágással várjuk meg, amíg a máz teljesen megszilárdul.
A Szórt almás pite tojásmentesen készíthető sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!