Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-diós rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokoládés-diós rétes

15 dkg vaj
20 dkg dió
12 dkg étcsokoládé
12 dkg tejcsokoládé
12 dkg fehér csokoládé
20 dkg réteslap
3 ek. világos cukorrépa szirup
porcukor a tetejére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csokoládékat és a diót apróra törjük.
A vajat kissé felmelegítjük, hogy folyékony legyen.

Elkészítés

A feldarabolt csokikhoz keverjük a feldarabolt dió nagy részét. A réteslapot kenjük be a vajjal és a sziruppal, majd a fenti keverékkel egy részével szórjuk meg. Így folytatjuk a rétegzést, majd az egészet felgöngyöljük, és a maradék sziruppal meglocsoljuk. A tetejét meghintjük a maradék felaprózott dióval, majd 190 °C-on 20-25 percig sütjük. Végül felszeleteljük, és a porcukorral meghintve kínáljuk.

Tálalás

Kb. 6 főre elegendő.

Alternatív elkészítés

Én réteslap helyett leveles tésztát használtam, illetve cukorrépaszirup helyett mézet. Ugyanolyan finom lesz.
Csokoládés-diós rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!