Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű görög desszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű görög desszert

1 csomag réteslap (400 g)
4 darab tojás
1 pohár olaj (200 g)
1 pohár cukor (200 g)
1 pohár joghurt (200 g)
1 ek rum vagy vanília esszencia

Karamell szirup:

3 ek. cukor
3 pohár víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy nagyobb jénai tálat előveszünk (nem kell kikenni).
A réteslapokat 5-6 cm-es darabokra tépjük.

Elkészítés

A tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk az olajat, joghurtot, rum vagy vanília esszenciát, a sütőport, és a darabokra tépett réteslapokat is könnyedén belekeverjük. Ezt az egyveleget a jénai tálba öntjük és előmelegített sütőben 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük. Közben a szirupot elkészítjük.
A cukrot karamellizáljuk, és a vízzel együtt felfőzzük. Ezt a szirupot a megsült tésztára kanalazzuk (nem sok, mind felissza a tészta). Miután kihűlt, szépen lehet szeletelni.
Frissen fogyasztjuk.

Tálalás

10 darab lett ebből az adagból.

Alternatív elkészítés

Dúsíthatjuk kókuszreszelékkel, dióval, aszalt gyümölcsökkel, de magában is nagyon finom.
Egyszerű görög desszert Egyszerű görög desszert Egyszerű görög desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!