
Túrós-meggyes kalács


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, belekeverjük a búzadarát.
Ha megkelt a tészta kinyújtjuk téglalap alakúra, rákenjük a túrós tölteléket, kirakjuk a lecsepegtetett meggybefőttel és feltekerjük. Kizsírozott-kilisztezett tepsibe rakjuk és negyed óráig kelni hagyjuk. Megkenjük tojással, megszurkáljuk hústűvel és közepes lángon megsütjük.



Túrós-meggyes kalács
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, belekeverjük a búzadarát.
Ha megkelt a tészta kinyújtjuk téglalap alakúra, rákenjük a túrós tölteléket, kirakjuk a lecsepegtetett meggybefőttel és feltekerjük. Kizsírozott-kilisztezett tepsibe rakjuk és negyed óráig kelni hagyjuk. Megkenjük tojással, megszurkáljuk hústűvel és közepes lángon megsütjük.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?