Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós batyu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 kg liszt
1 élesztő
2 dl tej
1 kk. só
3 ek. cukor
1 tojás
10 dkg margarin
1 ek. zsír

Töltelék:

75 dkg túró
1 tojás
2 ek. búzadara
1-2 ek. tejföl (ha száraz a túró)
kb. 10 dkg cukor (ízlés szerint)
5-10 dkg mazsola

Lekenni:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet langyosra melegítjük, belerakjuk a cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, az élesztős tejet és a tojást. Lágy tésztát gyúrunk belőle és kelni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk. Ha megkelt a tészta vékonyra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és minden négyzet közepébe egy-egy teás vagy evőkanál (attól függően mekkora négyzeteket vágtunk) tölteléket teszünk. A tészta sarkait felhajtjuk, jól összenyomjuk. Még csavarni is szoktam rajta, hogy biztosan ne bomoljon ki a batyu. Tojással lekenjük a batyukat és megsütjük.
Túrós batyu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!