Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gombás húsos táska

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gombás húsos táska

1 mélyhűtött leveles tészta
1 főtt tojás
1 fej hagyma
25-30 dkg laskagomba
15 dkg füstölt kolbász(de lehet szalámi,sonka,vagy valamilyen főtt vagy sült húsmaradék)

Fűszerek:

bors
kevés mustár és ketchup
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kevés olajon a hagymát és az apróra vágott laskagombát megdinszteljük. Mikor a gomba kész, belerakjuk a kolbászt meg a kockára vágott tojást. Botmixerrel pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint rakunk bele mustárt és ketchup-pot.
A tésztából kockákat vágunk, közepére kis halmokat rakunk a gombás masszából, kettéhajtjuk. Szélet megnyomkodjuk, tojással, megkenjük, és forró sütőben megsütjük.

Tárolás

Nem szoktam tárolni, mert pár óra alatt elfogy.

Alternatív elkészítés

Ha a gombás masszából marad másnap, kifúrt kiflit töltök meg vele a mikrohullámú sütőben felmelegítve fogyasztjuk. De finom egyszerűen pirított kenyérrel is.
Gombás húsos táska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!