Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csoki mousse

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

200 ml tej
5 g (fél csomag) Dr. Oetker Őrölt zselatin
200 g étcsokoládé
50 g cukor
400 ml hideg habtejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet edénybe öntjük, majd a tejbe a zselatint 5 percre beáztatjuk. A csokoládét durvára aprítjuk. A zselatint közepes hőfokon habverővel kevergetés közben feloldjuk (nem forraljuk), és hozzáadjuk a cukrot. A csokoládét szintén hozzáadjuk, és folyamatos keverés mellett a tejben felolvasztjuk. A csokis tejet keverőtálba öntjük, és kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A tejszínt kemény habbá felverjük, és a csokis tejhez óvatosan hozzákeverjük. A masszát lapos felfújtformába (kb. 32x19 cm) öntjük, és éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt a mousse-ból fagylaltadagoló kanállal golyókat vagy evőkanál segítségével halmokat formázunk, és tányérokon elosztjuk. Ízlés szerint Dr. Oetker tortadarával díszíthetjük.

Variációk:
Mousse amaretti keksszel
40 g amaretti kekszet durvára aprítunk, és óvatosan belekeverjük a mousse-ba. A mousse-t tálalás előtt keményre felvert tejszínhabbal és amaretti keksszel körítjük.

Karácsonyi csoki-mousse
½-1 teáskanál mézeskalács fűszert belekeverünk a keményre felvert tejszínhabba. A mousse-t ízlés szerint tálalhatjuk rumban eltett gyümölcsökkel.

Mousse mangó-öntettel
1 érett mangót meghámozunk, elfelezzük, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról, pürésítjük, kevés narancslével sűrű szósszá keverjük, majd 1 ek citromlével, kevés vanillincukorral és cukorral ízesítjük. A szószt a mousse mellé tálaljuk.


Mousse fehér csoki öntettel
100 g fehér csokit 125 g habtejszínnel kis edényben alacsony hőfokon selymes krémmé keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A szószt a mousse mellé tálaljuk, és ízlés szerint megszórhatjuk aprított pisztáciával.

Tipp:

Elkészíthetjük a mousse-t még 2 evőkanál konyak vagy rum hozzáadásával is.
A Csoki mousse viszonylag gyorsan elkészíthető desszertkrém.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!