Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Babapiskótás részhez:

1 csomag babapiskóta (edény nagyságától függ)
1 csésze lefőzött kávé
pár csepp rum vagy rumaroma

Krém:

3 db tojás
250 gramm mascarpone
380 ml habtejszín
120 gramm kristálycukor

Elkészítés lépésről lépésre

Krém

A jól behűtött tejszínt verjük fel, majd tegyük vissza a hűtőbe.

Amíg a tejszín a hűtőben van, addig törjük fel a tojásokat és keverjük mellé a cukrot, vaníliás cukrot is és állandó kevergetés mellett kezdjük melegíteni addig, amíg kicsit forróvá nem válik az elegy (ujjunkkal tudjuk ellenőrizni).
Amikor elérte a kellő hőmérsékletet, levesszük a tűzről és a robotgéppel addig dolgozzuk, amíg ki nem hűl.

Amikor a fentiekkel elkészültünk, elkezdhetjük összeállítani a krémet.
A mascarponét elkeverjük óvatos mozdulatokkal a felvert habbal, majd hozzáadjuk a tojásos cukros elegyet is, illetve a lapzselatint.
Határozott mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókat.

Összeállítás

Miután elkészültünk a krémmel, a kávés, rumos keverékbe mártogatjuk a babapiskótákat és lerakunk egy réteget az edényünk aljára, majd a krém egyik felét ráhalmozzuk és jöhet a következő réteg babapiskóta, majd a krém másik fele és a tetejét meghintjük kakaóporral.
Tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!