Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilveszteri "malacos "pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A mi verziónk hozzávalói:

50 dkg liszt
25 dkg puha vaj,/margarin
2 kiskanál só
tejföl (amennyi a tészta összeállításhoz kell)

A tetejére:

egy felvert, egész tojás a megkenéshez
egész fekete bors a szemeknek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókból szokásos omlós jellegű pogácsatésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. (nem feltétlenül szükséges)
Ezután a tésztát 1 – 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Közepes méretű (kb. 5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A körökből egy háromszöget kivágunk - ebből lesz az orr.
A kivágás után a kör két oldalán keletkezett háromszögeket visszahajtjuk - ebből lesznek a fülek. Az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük a malacfejeket a felvert tojással.
Fekete borsból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.

Alternatív elkészítés

A receptet a net-en találtuk, de mi a saját receptünkből sütöttük meg. Gyakorlatilag bármilyen sós omlós tésztából megsüthető, ami nem kell meg nagyon pufira.

Nem baj, ha a malacfülek a sütés közben kicsit felnyílnak! Inkább kicsi füleket hajtogassunk vissza, az jobban "malacosabb" kinézetet ad a sütinek.
Szilveszteri "malacos "pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!