Szilveszteri "malacos "pogácsa
Hozzávalók
A mi verziónk hozzávalói:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Ezután a tésztát 1 – 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Közepes méretű (kb. 5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A körökből egy háromszöget kivágunk - ebből lesz az orr.
A kivágás után a kör két oldalán keletkezett háromszögeket visszahajtjuk - ebből lesznek a fülek. Az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük a malacfejeket a felvert tojással.
Fekete borsból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.
Alternatív elkészítés
Nem baj, ha a malacfülek a sütés közben kicsit felnyílnak! Inkább kicsi füleket hajtogassunk vissza, az jobban "malacosabb" kinézetet ad a sütinek.
Szilveszteri "malacos "pogácsa
Hozzávalók
A mi verziónk hozzávalói:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ezután a tésztát 1 – 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Közepes méretű (kb. 5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A körökből egy háromszöget kivágunk - ebből lesz az orr.
A kivágás után a kör két oldalán keletkezett háromszögeket visszahajtjuk - ebből lesznek a fülek. Az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük a malacfejeket a felvert tojással.
Fekete borsból szemeket ragasztunk a malackáknak.
A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.
Alternatív elkészítés
Nem baj, ha a malacfülek a sütés közben kicsit felnyílnak! Inkább kicsi füleket hajtogassunk vissza, az jobban "malacosabb" kinézetet ad a sütinek.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?