Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ecetes sajtos rúd

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ecetes sajtos rúd

40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg sajt
1 evőkanál só
1 kávéskanál ecet
5 evőkanál víz
1 tojás a kenéshez

szóráshoz:

szezámmag
köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit a fele reszelt sajttal összedolgozzuk, közepes keménységű tésztát készítünk, ha kell, akkor még vizet adunk hozzá. 1 órát hűtőbe tesszük, majd 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Derelyemetélővel felvágjuk, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajttal és a magokkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.

Tálalás

2 gáztepsivel lesz belőle. Sokáig eláll, és ropogós marad.
Ecetes sajtos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!