
Vajdasági sós háromszögek


Hozzávalók
A tészta:
A töltelék:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Amíg kel, a töltelékhez krémesre keverjük a margarint a sóval és a tojássárgájákkal. A tésztát átgyúrjuk, és négy részre osztjuk.
Az egyik cipót vékonyra nyújtjuk és megkenjük a krém negyedével, feltekerjük. A rudat egyszerűen 2 cm vastagon is felszeletelhetjük, ekkor csigákat kapunk, de ha háromszögeket szeretnénk, akkor a kés pengéjét kicsit elfordítva rézsútosan egyszer jobbra, egyszer balra vágjuk le a tésztadarabokat. Ugyanígy teszünk a többi három cipóval és a süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megkenjük őket a felvert tojással és tetszés szerint bármivel megszórhatjuk.
180°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Tárolás


Vajdasági sós háromszögek
Hozzávalók
A tészta:
A töltelék:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amíg kel, a töltelékhez krémesre keverjük a margarint a sóval és a tojássárgájákkal. A tésztát átgyúrjuk, és négy részre osztjuk.
Az egyik cipót vékonyra nyújtjuk és megkenjük a krém negyedével, feltekerjük. A rudat egyszerűen 2 cm vastagon is felszeletelhetjük, ekkor csigákat kapunk, de ha háromszögeket szeretnénk, akkor a kés pengéjét kicsit elfordítva rézsútosan egyszer jobbra, egyszer balra vágjuk le a tésztadarabokat. Ugyanígy teszünk a többi három cipóval és a süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megkenjük őket a felvert tojással és tetszés szerint bármivel megszórhatjuk.
180°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?