Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gumicukor házilag

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gumicukor házilag

• 1 dl jaffa szörp
• 4 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előkészítjük a formákat, illetve a jégkockatartókat.

Elkészítés

A szörpöt felhígítjuk a vízzel, belekeverjük a zselatint.
Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, a habot a tetejéről egy kanállal leszedjük.
Bonbonformába vagy jégkocka tartóba adagoljuk és hagyjuk kihűlni.
Kb. 5-6 órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából.

Tálalás

Kb. 40 db lett belőle, a forma nagyságától függően.

Alternatív elkészítés

Természetesen bármilyen más ízesítésű szörpből, illetve gyümölcsléből készíthető.
Ha nincs formánk, öntsük a zselét egy közepes méretű jénaiba és ha kihűlt, egy éles késsel vágjuk kockára.
Ajándéknak is nagyszerű. A gyerekek is imádják. Nem olyan kemény, mint a bolti cukorka.
Gumicukor házilag Gumicukor házilag Gumicukor házilag

Hozzászólások

S
Sándor P.
Dátum 2023. March. 27. 08:54
Szép napot, Érdeklődni szeretnék, hogy a kagylós, csigás formát hol lehet beszerezni? A választ előre is köszönöm!
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2023. March. 28. 09:10
Kedves Sándor P.! A receptet egy kedves olvasónk küldte, aki feltehetően bonbonformában készítette el a gumicukrot. Számos helyen, konyhai eszközöket árusító üzletekben, sütési kellékeket forgalmazó webshopokban, beszerezhető többféle, erre a célra használható, szilikonforma. Üdvözlettel: A sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!