Mandarintorta
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés:
A vizet a margarinnal és a sóval egy kicsi edényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet összekeverjük a keményítővel, átszitáljuk, és egyszerre a forró keverékhez öntjük. Az egészet egy főzőkanállal egy sima, sűrű masszává keverjük, majd kb. egy percig folyamatos keverés közben melegítjük, majd rakjuk át egy keverőedénybe. Ezután 2 tojást egymás után a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk belőle a tésztához, hogy az erősen összeálljon, és megálljon egy kanál hegyén. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sütőport csak a hideg tésztához adjuk hozzá. 3 kör alakú 18 cm átmérőjű sütőpapírra tesszük a tészta 1/3-1/3 részét, ezeket elsimítjuk, tepsibe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát egy tányérhoz illesztve szabályosra vágjuk. Az alsó lapot tányérra tesszük, és köré csatolunk egy kör alakú tortaformát. A felső lapot 8 egyenlő részre vágjuk.
A mandarint egy szűrőben jól lecsöpögtetjük. 8 gerezdet a tálaláshoz félreteszünk. A zselatint a tasakon lévő leírás alapján előkészítjük. A joghurtot, cukrot, vanillincukrot, narancshéjat, összekeverjük. A tejszínhabot felverjük. Először 4 evőkanál joghurtos masszát összekeverünk a felmelegített zselatinnal, majd ezt a maradék masszához keverjük. Amikor a joghurtos massza zselésedni kezd, a tejszínhabot két kanál kivételével hozzákeverjük. A krém felét az alsó lapra kenjük, erre ráhelyezzük a mandarinok felét. A második lapot rátesszük, gyengén összenyomjuk. A maradék krémet erre rákenjük, a maradék mandarint pedig ráhelyezzük. A maradék tejszínhabot 8 egyenlő részben a krémre kenjük, erre rátesszük a felső lap 8 részét, és a félretett mandarinnal díszítjük. A tortát legalább 3 óra hosszan a hűtőszekrényben hűtjük.
Mandarintorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A vizet a margarinnal és a sóval egy kicsi edényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet összekeverjük a keményítővel, átszitáljuk, és egyszerre a forró keverékhez öntjük. Az egészet egy főzőkanállal egy sima, sűrű masszává keverjük, majd kb. egy percig folyamatos keverés közben melegítjük, majd rakjuk át egy keverőedénybe. Ezután 2 tojást egymás után a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk belőle a tésztához, hogy az erősen összeálljon, és megálljon egy kanál hegyén. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sütőport csak a hideg tésztához adjuk hozzá. 3 kör alakú 18 cm átmérőjű sütőpapírra tesszük a tészta 1/3-1/3 részét, ezeket elsimítjuk, tepsibe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát egy tányérhoz illesztve szabályosra vágjuk. Az alsó lapot tányérra tesszük, és köré csatolunk egy kör alakú tortaformát. A felső lapot 8 egyenlő részre vágjuk.
A mandarint egy szűrőben jól lecsöpögtetjük. 8 gerezdet a tálaláshoz félreteszünk. A zselatint a tasakon lévő leírás alapján előkészítjük. A joghurtot, cukrot, vanillincukrot, narancshéjat, összekeverjük. A tejszínhabot felverjük. Először 4 evőkanál joghurtos masszát összekeverünk a felmelegített zselatinnal, majd ezt a maradék masszához keverjük. Amikor a joghurtos massza zselésedni kezd, a tejszínhabot két kanál kivételével hozzákeverjük. A krém felét az alsó lapra kenjük, erre ráhelyezzük a mandarinok felét. A második lapot rátesszük, gyengén összenyomjuk. A maradék krémet erre rákenjük, a maradék mandarint pedig ráhelyezzük. A maradék tejszínhabot 8 egyenlő részben a krémre kenjük, erre rátesszük a felső lap 8 részét, és a félretett mandarinnal díszítjük. A tortát legalább 3 óra hosszan a hűtőszekrényben hűtjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?