Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás kígyórétes leveles tésztából

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás kígyórétes leveles tésztából

1 tasak fagyasztott leveles tészta 500 g
2 ek. liszt a tészta nyújtásához
1 kg alma alma (feldolgozás előtti súly)
2 ek. cukor
1 tk. fahéj
2 ek. búzadara
3 dkg margarin olvasztva a sütés előtti kenéshez
0,5 dl tej a sütés utáni kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból és eltávolítjuk a csomagolását, így hagyjuk kiolvadni.
Az almákat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk.
A reszelő nagy lukján lereszeljük, kinyomkodjuk, a levére nem lesz szükségünk.
Az almához keverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat.
Alaposan összeforgatjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen nagyon vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk.
A tésztát hosszában, képzeletben három sávra osztjuk, középső részre szórjuk a búzadarát és halmozzuk rá a tölteléket, két szélét késsel vágjuk be 2 cm-ként kb. 7 cm hosszan.
Két-két szemközti csíkot kissé átlósan egymáson keresztezzünk a töltelék felett. Így haladjunk végig, a két véget zárjuk össze tésztával.
Óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tetejét lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Ha kivettük a sütőből, kenjük le tejjel és takarjuk le konyharuhával 10 percre.

Tálalás

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Igazából másnapra puhul meg.
Almás kígyórétes leveles tésztából Almás kígyórétes leveles tésztából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!