Almás kígyórétes leveles tésztából
Hozzávalók
Almás kígyórétes leveles tésztából
Elkészítés
Elkészítés
Az almákat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk.
A reszelő nagy lukján lereszeljük, kinyomkodjuk, a levére nem lesz szükségünk.
Az almához keverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat.
Alaposan összeforgatjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen nagyon vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk.
A tésztát hosszában, képzeletben három sávra osztjuk, középső részre szórjuk a búzadarát és halmozzuk rá a tölteléket, két szélét késsel vágjuk be 2 cm-ként kb. 7 cm hosszan.
Két-két szemközti csíkot kissé átlósan egymáson keresztezzünk a töltelék felett. Így haladjunk végig, a két véget zárjuk össze tésztával.
Óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tetejét lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Ha kivettük a sütőből, kenjük le tejjel és takarjuk le konyharuhával 10 percre.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Almás kígyórétes leveles tésztából
Hozzávalók
Almás kígyórétes leveles tésztából
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az almákat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk.
A reszelő nagy lukján lereszeljük, kinyomkodjuk, a levére nem lesz szükségünk.
Az almához keverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat.
Alaposan összeforgatjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen nagyon vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk.
A tésztát hosszában, képzeletben három sávra osztjuk, középső részre szórjuk a búzadarát és halmozzuk rá a tölteléket, két szélét késsel vágjuk be 2 cm-ként kb. 7 cm hosszan.
Két-két szemközti csíkot kissé átlósan egymáson keresztezzünk a töltelék felett. Így haladjunk végig, a két véget zárjuk össze tésztával.
Óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tetejét lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Ha kivettük a sütőből, kenjük le tejjel és takarjuk le konyharuhával 10 percre.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?