Almás párnák
Hozzávalók
Almás párnák
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát a szokásos módon bedagasztjuk, majd letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Majd lisztezett felületre borítjuk és kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Felvágjuk a tésztát kockákra (vagy úgy ahogy esik :) Mindegyik közepére halmozunk egy kevés almát, próbáljuk meg egyenletesen elosztani. A tészta széleit kevés vízzel kenjük le, majd fordítsuk rá az egyik felét a másikra és alaposan nyomkodjuk le! Sütőpapíros tepsibe tesszük őket és tojással kenjük le. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg.
Almás párnák
Hozzávalók
Almás párnák
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát a szokásos módon bedagasztjuk, majd letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Majd lisztezett felületre borítjuk és kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Felvágjuk a tésztát kockákra (vagy úgy ahogy esik :) Mindegyik közepére halmozunk egy kevés almát, próbáljuk meg egyenletesen elosztani. A tészta széleit kevés vízzel kenjük le, majd fordítsuk rá az egyik felét a másikra és alaposan nyomkodjuk le! Sütőpapíros tepsibe tesszük őket és tojással kenjük le. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?