Ananászos bomba
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Töltelék hab:
Elkészítés
Elkészítés
Krém: a tejben a pudingot megfőzzük a vanília cukorral, hűlni hagyjuk.
A mazsolát rumaromába áztatjuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük és összedolgozzuk a kihűlt masszával.1/3 rész krémet félreteszünk. Megkenjük a krémmel a kihűlt tekercseket és jól lehűtjük.
Hab: Felverjük a tejszínhabot a vaníliával és a zseléfixszel.
Kibélelünk folpackkal egy 22 cm magas 32 cm átmérőjű tálat. A piskótatekercseket felszeleteljük ujjnyi vastagra, kirakjuk vele a tálat. A krém 1/3 részével megkenjük a tekercseket belülről, a hab egy részét belekenjük, megszórjuk az ananásszal és a mazsola egy részével majd megint hab aztán ananász és mazsola, hab és erre egy sor piskóta tekercs majd ismét hab, ananász, mazsola, hab, ananász, mazsola, hab majd piskótatekercsekkel lezárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára borítjuk, tejszínhab rózsákkal díszítjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Nagyon finom eperrel, málnával, barackkal, gesztenyével.
Ananászos bomba
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Töltelék hab:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Krém: a tejben a pudingot megfőzzük a vanília cukorral, hűlni hagyjuk.
A mazsolát rumaromába áztatjuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük és összedolgozzuk a kihűlt masszával.1/3 rész krémet félreteszünk. Megkenjük a krémmel a kihűlt tekercseket és jól lehűtjük.
Hab: Felverjük a tejszínhabot a vaníliával és a zseléfixszel.
Kibélelünk folpackkal egy 22 cm magas 32 cm átmérőjű tálat. A piskótatekercseket felszeleteljük ujjnyi vastagra, kirakjuk vele a tálat. A krém 1/3 részével megkenjük a tekercseket belülről, a hab egy részét belekenjük, megszórjuk az ananásszal és a mazsola egy részével majd megint hab aztán ananász és mazsola, hab és erre egy sor piskóta tekercs majd ismét hab, ananász, mazsola, hab, ananász, mazsola, hab majd piskótatekercsekkel lezárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára borítjuk, tejszínhab rózsákkal díszítjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Nagyon finom eperrel, málnával, barackkal, gesztenyével.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?