Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Aranygaluska

1 kg liszt
4-5 dl tej
4 dkg élesztő
4 tojássárgája
10 dkg margarin
csipet só
ízlés szerint cukor
1 citrom reszelt héja

Tetejére:

25 dkg darált dió
30 dkg margarin
20 dkg cukor
1 1/2 l tej (ezt megfőzöm, mert ez kerül a kisült tésztára)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

1- 1 1/2 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt.

Elkészítés

Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak. Cipóvá formázom, és lisztezett tálban duplájára kelesztem. Közben a diót összekeverem a cukorral.
Egy tepsit kikenek margarinnal. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval, és meglocsolóm olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta, és megint cukros dió, meg olvasztott margarin, míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.
Míg sül addig elkészítem a vaníliás pudingot.
A tepsit hideg sütőbe tolom, és közepes hőfokon 35-40 percig sütöm.

Tálalás

Végül vaníliás pudinggal tálalom.
Aranygaluska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!