
Aranygaluska


Hozzávalók
Aranygaluska
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Egy tepsit kikenek margarinnal. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval, és meglocsolóm olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta, és megint cukros dió, meg olvasztott margarin, míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.
Míg sül addig elkészítem a vaníliás pudingot.
A tepsit hideg sütőbe tolom, és közepes hőfokon 35-40 percig sütöm.
Tálalás


Aranygaluska
Hozzávalók
Aranygaluska
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Egy tepsit kikenek margarinnal. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval, és meglocsolóm olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta, és megint cukros dió, meg olvasztott margarin, míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.
Míg sül addig elkészítem a vaníliás pudingot.
A tepsit hideg sütőbe tolom, és közepes hőfokon 35-40 percig sütöm.
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?