Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos joghurttorta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Barackos joghurttorta

10 dkg háztartási keksz
5 dkg puha vaj
5 dl joghurt lehet sima vagy gyümölcsös
2,5 dl habtejszín
őszibarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kekszet összetörjük és a puha vajjal összekeverjük. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk a keveréket.
Közben a joghurtban a zselatint olvadásig melegítjük, felfőzni nem szabad. Ebbe a keverékbe forgatjuk bele az előzőleg felvert tejszínhabot.
A barackot apró kockákra vágjuk, de néhány szeletet félreteszünk díszíteni. A felaprózott barackot is beleforgatjuk a krémbe.
Az egész masszát a tortaformába öntjük. Tetejére díszítésként elrendezzük a barackszeleteket, és ha szeretjük Dr. Oetker tortazselével megkoronázhatjuk az egészet.

Tálalás

Egy 24 cm-es tortaformába elegendő mennyiség.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.
Barackos joghurttorta Barackos joghurttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!