Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos joghurttorta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Barackos joghurttorta

10 dkg háztartási keksz
5 dkg puha vaj
5 dl joghurt lehet sima vagy gyümölcsös
2,5 dl habtejszín
őszibarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kekszet összetörjük és a puha vajjal összekeverjük. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk a keveréket.
Közben a joghurtban a zselatint olvadásig melegítjük, felfőzni nem szabad. Ebbe a keverékbe forgatjuk bele az előzőleg felvert tejszínhabot.
A barackot apró kockákra vágjuk, de néhány szeletet félreteszünk díszíteni. A felaprózott barackot is beleforgatjuk a krémbe.
Az egész masszát a tortaformába öntjük. Tetejére díszítésként elrendezzük a barackszeleteket, és ha szeretjük Dr. Oetker tortazselével megkoronázhatjuk az egészet.

Tálalás

Egy 24 cm-es tortaformába elegendő mennyiség.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.
Barackos joghurttorta Barackos joghurttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
90 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!