
Barackos joghurttorta tejszínnel


Hozzávalók
Piskóta:
További hozzávalók:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beleteszem a sárgáját, és tovább verem még 3 percig.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta egy harmadát tortaformában megsütöm kb. 15 perc alatt, előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskóta korongok egyformák lesznek. Nem kell a piskóta szétvágásával küzdeni, ha így sütjük meg!!!
Az egyik piskótakorongot tortaformába tesszük.
3 db barackos joghurtot elkeverünk 10 dkg porcukorral, és a befőtt egy harmadával. 2 dl tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk. A kemény habot a joghurttal összeforgatjuk. 1 db barackos joghurtot elkeverünk az étkezési zselatinnal lassú tűzön, de nem forraljuk fel.
Amikor a zselatin teljesen feloldódott, a joghurtos habhoz adjuk. Ezt a barackos habot a tortaformában lévő piskótára öntjük. Ráhelyezzük a második piskótakorongot, és pár órára hűtőbe tesszük.
A megmaradt 5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a habfixálóval felverjük.
A piskótát a hűtőből kivesszük, a tortaformát eltávolítjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a maradék barackbefőtt felével, és erre teszünk kb. 2 dl tejszínt.
A harmadik piskótakorongot ráhelyezzük, és jöhet a díszítés a maradék tejszínnel, és barackbefőttel.
Alternatív elkészítés


Barackos joghurttorta tejszínnel
Hozzávalók
Piskóta:
További hozzávalók:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beleteszem a sárgáját, és tovább verem még 3 percig.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta egy harmadát tortaformában megsütöm kb. 15 perc alatt, előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskóta korongok egyformák lesznek. Nem kell a piskóta szétvágásával küzdeni, ha így sütjük meg!!!
Az egyik piskótakorongot tortaformába tesszük.
3 db barackos joghurtot elkeverünk 10 dkg porcukorral, és a befőtt egy harmadával. 2 dl tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk. A kemény habot a joghurttal összeforgatjuk. 1 db barackos joghurtot elkeverünk az étkezési zselatinnal lassú tűzön, de nem forraljuk fel.
Amikor a zselatin teljesen feloldódott, a joghurtos habhoz adjuk. Ezt a barackos habot a tortaformában lévő piskótára öntjük. Ráhelyezzük a második piskótakorongot, és pár órára hűtőbe tesszük.
A megmaradt 5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a habfixálóval felverjük.
A piskótát a hűtőből kivesszük, a tortaformát eltávolítjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a maradék barackbefőtt felével, és erre teszünk kb. 2 dl tejszínt.
A harmadik piskótakorongot ráhelyezzük, és jöhet a díszítés a maradék tejszínnel, és barackbefőttel.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?