Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos joghurttorta tejszínnel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

10 db tojás
8 ek. kristálycukor
10 ek. liszt (Ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor 7 evőkanál liszt, és 3 evőkanál kakaópor kell.)

További hozzávalók:

4 db barackos joghurt
15 dkg porcukor
1 üveg barackbefőtt
6-7 ek. baracklekvár (kb.)
7 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát elkészítjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beleteszem a sárgáját, és tovább verem még 3 percig.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta egy harmadát tortaformában megsütöm kb. 15 perc alatt, előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskóta korongok egyformák lesznek. Nem kell a piskóta szétvágásával küzdeni, ha így sütjük meg!!!
Az egyik piskótakorongot tortaformába tesszük.
3 db barackos joghurtot elkeverünk 10 dkg porcukorral, és a befőtt egy harmadával. 2 dl tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk. A kemény habot a joghurttal összeforgatjuk. 1 db barackos joghurtot elkeverünk az étkezési zselatinnal lassú tűzön, de nem forraljuk fel.
Amikor a zselatin teljesen feloldódott, a joghurtos habhoz adjuk. Ezt a barackos habot a tortaformában lévő piskótára öntjük. Ráhelyezzük a második piskótakorongot, és pár órára hűtőbe tesszük.
A megmaradt 5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a habfixálóval felverjük.
A piskótát a hűtőből kivesszük, a tortaformát eltávolítjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a maradék barackbefőtt felével, és erre teszünk kb. 2 dl tejszínt.
A harmadik piskótakorongot ráhelyezzük, és jöhet a díszítés a maradék tejszínnel, és barackbefőttel.

Alternatív elkészítés

Próbáltam már kakaós piskótával is elkészíteni, én ahhoz epres joghurtot használtam. :)
Barackos joghurttorta tejszínnel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!