Barackos joghurttorta tejszínnel
Hozzávalók
Piskóta:
10 db tojás
8 ek. kristálycukor
10 ek. liszt (Ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor 7 evőkanál liszt, és 3 evőkanál kakaópor kell.)
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
További hozzávalók:
4 db barackos joghurt
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
15 dkg porcukor
1 üveg barackbefőtt
6-7 ek. baracklekvár (kb.)
7 dl tejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés
Elkészítés
A piskótát elkészítjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beleteszem a sárgáját, és tovább verem még 3 percig.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta egy harmadát tortaformában megsütöm kb. 15 perc alatt, előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskóta korongok egyformák lesznek. Nem kell a piskóta szétvágásával küzdeni, ha így sütjük meg!!!
Az egyik piskótakorongot tortaformába tesszük.
3 db barackos joghurtot elkeverünk 10 dkg porcukorral, és a befőtt egy harmadával. 2 dl tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk. A kemény habot a joghurttal összeforgatjuk. 1 db barackos joghurtot elkeverünk az étkezési zselatinnal lassú tűzön, de nem forraljuk fel.
Amikor a zselatin teljesen feloldódott, a joghurtos habhoz adjuk. Ezt a barackos habot a tortaformában lévő piskótára öntjük. Ráhelyezzük a második piskótakorongot, és pár órára hűtőbe tesszük.
A megmaradt 5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a habfixálóval felverjük.
A piskótát a hűtőből kivesszük, a tortaformát eltávolítjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a maradék barackbefőtt felével, és erre teszünk kb. 2 dl tejszínt.
A harmadik piskótakorongot ráhelyezzük, és jöhet a díszítés a maradék tejszínnel, és barackbefőttel.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beleteszem a sárgáját, és tovább verem még 3 percig.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta egy harmadát tortaformában megsütöm kb. 15 perc alatt, előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskóta korongok egyformák lesznek. Nem kell a piskóta szétvágásával küzdeni, ha így sütjük meg!!!
Az egyik piskótakorongot tortaformába tesszük.
3 db barackos joghurtot elkeverünk 10 dkg porcukorral, és a befőtt egy harmadával. 2 dl tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk. A kemény habot a joghurttal összeforgatjuk. 1 db barackos joghurtot elkeverünk az étkezési zselatinnal lassú tűzön, de nem forraljuk fel.
Amikor a zselatin teljesen feloldódott, a joghurtos habhoz adjuk. Ezt a barackos habot a tortaformában lévő piskótára öntjük. Ráhelyezzük a második piskótakorongot, és pár órára hűtőbe tesszük.
A megmaradt 5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a habfixálóval felverjük.
A piskótát a hűtőből kivesszük, a tortaformát eltávolítjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a maradék barackbefőtt felével, és erre teszünk kb. 2 dl tejszínt.
A harmadik piskótakorongot ráhelyezzük, és jöhet a díszítés a maradék tejszínnel, és barackbefőttel.
Alternatív elkészítés
Próbáltam már kakaós piskótával is elkészíteni, én ahhoz epres joghurtot használtam. :)
Kedvencnek jelölöm
Barackos joghurttorta tejszínnel
Hozzávalók
Piskóta:
10 db tojás
8 ek. kristálycukor
10 ek. liszt (Ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor 7 evőkanál liszt, és 3 evőkanál kakaópor kell.)
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
További hozzávalók:
4 db barackos joghurt
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
15 dkg porcukor
1 üveg barackbefőtt
6-7 ek. baracklekvár (kb.)
7 dl tejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótát elkészítjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beleteszem a sárgáját, és tovább verem még 3 percig.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta egy harmadát tortaformában megsütöm kb. 15 perc alatt, előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskóta korongok egyformák lesznek. Nem kell a piskóta szétvágásával küzdeni, ha így sütjük meg!!!
Az egyik piskótakorongot tortaformába tesszük.
3 db barackos joghurtot elkeverünk 10 dkg porcukorral, és a befőtt egy harmadával. 2 dl tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk. A kemény habot a joghurttal összeforgatjuk. 1 db barackos joghurtot elkeverünk az étkezési zselatinnal lassú tűzön, de nem forraljuk fel.
Amikor a zselatin teljesen feloldódott, a joghurtos habhoz adjuk. Ezt a barackos habot a tortaformában lévő piskótára öntjük. Ráhelyezzük a második piskótakorongot, és pár órára hűtőbe tesszük.
A megmaradt 5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a habfixálóval felverjük.
A piskótát a hűtőből kivesszük, a tortaformát eltávolítjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a maradék barackbefőtt felével, és erre teszünk kb. 2 dl tejszínt.
A harmadik piskótakorongot ráhelyezzük, és jöhet a díszítés a maradék tejszínnel, és barackbefőttel.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beleteszem a sárgáját, és tovább verem még 3 percig.
A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta egy harmadát tortaformában megsütöm kb. 15 perc alatt, előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskóta korongok egyformák lesznek. Nem kell a piskóta szétvágásával küzdeni, ha így sütjük meg!!!
Az egyik piskótakorongot tortaformába tesszük.
3 db barackos joghurtot elkeverünk 10 dkg porcukorral, és a befőtt egy harmadával. 2 dl tejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk. A kemény habot a joghurttal összeforgatjuk. 1 db barackos joghurtot elkeverünk az étkezési zselatinnal lassú tűzön, de nem forraljuk fel.
Amikor a zselatin teljesen feloldódott, a joghurtos habhoz adjuk. Ezt a barackos habot a tortaformában lévő piskótára öntjük. Ráhelyezzük a második piskótakorongot, és pár órára hűtőbe tesszük.
A megmaradt 5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a habfixálóval felverjük.
A piskótát a hűtőből kivesszük, a tortaformát eltávolítjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a maradék barackbefőtt felével, és erre teszünk kb. 2 dl tejszínt.
A harmadik piskótakorongot ráhelyezzük, és jöhet a díszítés a maradék tejszínnel, és barackbefőttel.
Alternatív elkészítés
Próbáltam már kakaós piskótával is elkészíteni, én ahhoz epres joghurtot használtam. :)
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?