Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barbie torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
28 dkg liszt
28 dkg cukor

Krém:

20 dkg málna
2 és fél pohár málnás joghurt
ízlés szerinti cukor
5 dl hulala tejszín

Díszítés:

1 Barbie baba
5 dl hulala tejszín
ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

24 és 26 cm-es tortaformákat sütőpapirral bélelünk.

Elkészítés

Három 24 cm-es és egy 26 cm-es piskótakarikát sütünk. Amikor kihűlt egy 24cm-est 12 cikkre vágunk. A krémhez a málnát pürésítjük. Hozzákeverjük a porcukrot, a joghurtot és a kevés vízben oldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a málnakrémet. Egy 24cm átmérőjű 2literes tálat folpackkal bélelünk és vékonyan kikenünk krémmel. Kirakjuk a piskótacikkekkel és megkenjük krémmel, majd rátesszük a méretre vágott második lapot. Így rétegezzük, majd a végén a 26cm-es piskótával befedjük. Nem baj ha túlér körbe a tál szélén. Hűtőbe tesszük dermedni, majd tálcára borítjuk és lehúzzuk róla a folpackkot. A közepébe állítjuk a babát /én ki szoktam szedni a lábát/. A tejszínhabbal díszítjük.

Tárolás

Hűtőben.
Barbie torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!