Batman
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a meggyet leszűrjük, a levét egy lábosba öntjük, egy kevés vízzel felhígítjuk. Egy kis edénykében a pudingport egy kevés cukorral összekeverjük, majd a meggyléből öntünk rá egy keveset, amivel aztán elkeverjük csomómentesre. Ha felforrt a lábosban lévő folyadékunk, hozzáöntjük, és elkeverjük csomómentesre, mintha rendes pudingot főznénk, csak ezt üvegesre keverjük.
Végül belekeverjük a meggyszemeket is, és hűlni hagyjuk.
Amíg a meggytöltelékünk hűl, addig a tejszínt felverjük, majd ketté vesszük. Az egyik felét a kakaóporral elkeverjük, a másik fele marad fehér. Nyomózsákba tesszük a krémeket.
A piskóta karikánkat 3 részbe vágjuk, az alja lesz a teteje, a teteje az alja. Így a tetejét beletesszük a tortakarikába, ebbe fogjuk ugyanis betölteni. Ez úgy fog történni, hogy a már kihűlt meggytöltelékből teszünk az alsó piskótalapunk közepére egy jó adagot. Köréje fehér tejszínt nyomunk, majd köré csokisat úgy, hogy az egész piskótát befedje a 3 különböző töltelék. Ráhelyezzük a középső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk, hogy a levegős helyeket is kitöltse a krém. Erre a lapra pedig ugyanígy fogjuk nyomni a töltelékeket, csak a csokis kerül belülre, köré a maradék meggytöltelék, majd a fehér tejszín. A meggytöltelék kívülre sose kerüljön, mert kifolyik.
Egy fél órát, vagy 1 órát a hűtőben hagyjuk dermedni, majd kivágjuk a keretből, és nagyon vékonyan margarinnal körbekenjük, és a tetejét is természetesen.
Sárga bevonóval befedjük, majd az oldalára feketéből készítünk épületeket. Úgy oldjuk meg, mintha 1-2 villany égne.
A batman figurát a minta alapján készítjük el. Én azt már előző nap megcsináltam, hogy jól megdermedjen, és olyan legyen a köpönyege mintha lobogna. Ráhelyezzük.
Tálalás
Tárolás
Batman
Hozzávalók
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a meggyet leszűrjük, a levét egy lábosba öntjük, egy kevés vízzel felhígítjuk. Egy kis edénykében a pudingport egy kevés cukorral összekeverjük, majd a meggyléből öntünk rá egy keveset, amivel aztán elkeverjük csomómentesre. Ha felforrt a lábosban lévő folyadékunk, hozzáöntjük, és elkeverjük csomómentesre, mintha rendes pudingot főznénk, csak ezt üvegesre keverjük.
Végül belekeverjük a meggyszemeket is, és hűlni hagyjuk.
Amíg a meggytöltelékünk hűl, addig a tejszínt felverjük, majd ketté vesszük. Az egyik felét a kakaóporral elkeverjük, a másik fele marad fehér. Nyomózsákba tesszük a krémeket.
A piskóta karikánkat 3 részbe vágjuk, az alja lesz a teteje, a teteje az alja. Így a tetejét beletesszük a tortakarikába, ebbe fogjuk ugyanis betölteni. Ez úgy fog történni, hogy a már kihűlt meggytöltelékből teszünk az alsó piskótalapunk közepére egy jó adagot. Köréje fehér tejszínt nyomunk, majd köré csokisat úgy, hogy az egész piskótát befedje a 3 különböző töltelék. Ráhelyezzük a középső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk, hogy a levegős helyeket is kitöltse a krém. Erre a lapra pedig ugyanígy fogjuk nyomni a töltelékeket, csak a csokis kerül belülre, köré a maradék meggytöltelék, majd a fehér tejszín. A meggytöltelék kívülre sose kerüljön, mert kifolyik.
Egy fél órát, vagy 1 órát a hűtőben hagyjuk dermedni, majd kivágjuk a keretből, és nagyon vékonyan margarinnal körbekenjük, és a tetejét is természetesen.
Sárga bevonóval befedjük, majd az oldalára feketéből készítünk épületeket. Úgy oldjuk meg, mintha 1-2 villany égne.
A batman figurát a minta alapján készítjük el. Én azt már előző nap megcsináltam, hogy jól megdermedjen, és olyan legyen a köpönyege mintha lobogna. Ráhelyezzük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?