Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bécsi almásrétes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Rétestésztához:

50 g vaj vagy margarin vagy 3 evőkanál étolaj
200 g búzaliszt
1 csipet só
100 ml langyos víz

Töltelékhez:

kb. 1 kg alma
90 g vaj vagy margarin
50 g zsemlemorzsa
50 g mazsola
100 g cukor
50 g apróra vágott mandula

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Rétes tészta:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a zsiradékot, a sót és a langyos vizet, majd keverjük össze egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Forraljunk vizet egy kis lábosban, öntsük ki és szárítsuk meg. A tésztát sütőpapírra helyezzük és beletesszük a forró serpenyőbe, fedjük le, és hagyjuk pihenni legalább 30 percig.

A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
Hámozzuk meg és negyedeljük fel az almákat, távolítsuk el a magházat, és vágjuk vékony szeletekre. Adjuk hozzá a citromhéjat. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben.

A rétestésztát osszuk ketté, és egy nagy, lisztezett konyharuhán nyújtsuk ki mindkét felét vékonyra.

A tésztát vékonyan megkenjük egy kevés olvasztott zsiradékkal, majd a kezünkkel nyújtsuk téglalap alakúra (kb. 35 x 25 cm). Ha a szélei vastagabbak, vágjuk le őket.

A maradék zsiradék 2/3-át kenjük a tésztára, és szórjuk meg zsemlemorzsával, úgy, hogy a szélén kb. 2 cm-t szabadon hagyjunk.

Egymás után terítsük el a tetején az almaszeleteket, a mazsolát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a mandulát. A rövid oldalakon szabadon hagyott tésztaszéleket a töltelékre hajtjuk. A ruhával a hosszabbik oldalról feltekerjük a tésztát, és a végeket jól nyomkodjuk össze. A réteslapot a hajtással lefelé a tepsire helyezzük, és kevés zsiradékkal megkenjük. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe, majd 30 perc elteltével a réteseket kenjük meg a maradék zsiradékkal.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Miután megsült, hagyjuk a rétest a tepsiben, egy süteményrácson kihűlni, vagy tálaljuk melegen. Szórjuk meg rétesek tetejét porcukorral.

Tipp:

Tálaljuk a rétest Dr. Oetker Desszertöntettel.
Bécsi almásrétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!