Bécsi palacsinta
Hozzávalók
Palacsinta tésztához:
Töltelékhez:
Vanília mártáshoz:
Elkészítés
Elkészítés
Tészta hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, és egyesével kisütögetjük a palacsintákat.
Töltelékhez:
Darált diót a porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockára vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük.
Kisütött palacsintákat a töltelékkel megtöltjük, és háromszögletűre hajtjuk.
Vanília mártáshoz:
Tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Tojássárgákat, fél dl tejet, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral jól kikeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejhez, és habverővel keverjük, amíg besűrűsödik.
Tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét. Palacsinták tetejére öntve tálaljuk.
Bécsi palacsinta
Hozzávalók
Palacsinta tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tészta hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, és egyesével kisütögetjük a palacsintákat.
Töltelékhez:
Darált diót a porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockára vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük.
Kisütött palacsintákat a töltelékkel megtöltjük, és háromszögletűre hajtjuk.
Vanília mártáshoz:
Tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Tojássárgákat, fél dl tejet, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral jól kikeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejhez, és habverővel keverjük, amíg besűrűsödik.
Tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét. Palacsinták tetejére öntve tálaljuk.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?