Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

45 dkg finomliszt
6 dkg zsír
12,5 dkg Rama
5 dkg porcukor
1,5 dkg élesztő
1 tojássárgája
0,5 dl főzőtejszín
1 dl víz

Mák/Dió töltelék:

15 dkg mák vagy dió
8 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
2,5 dkg zsemlemorzsa
1 dl víz
mazsola
1 reszelt citrom héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztbe morzsoljuk bele az élesztőt (nem kell keleszteni), adjuk hozzá a száraz majd a "nedves" hozzávalókat és gyúrjuk össze.
A tészta csak annyira legyen puha, hogy majd feltekerhető legyen.
A tésztát osszuk 3 egyenlő részre és kb.: 30 percre tegyük hűtőbe.
A tésztát nyújtsuk ki 20*25 cm téglalapra, de ne lisztezzük be a deszkát és a tésztát sem, mert így lesz szép fényes a bejglink. Ha ragacsos lenne a tészta, akkor nyugodtan dolgozzunk hozzá még lisztet.
Töltsük meg és tekerjük fel, majd kenjük meg tojássárgájával. Tegyük hűvös helyre (ne hűtőbe). Ha a tojássárgája megszáradt, kenjük meg a tojásfehérjével és reggelik hűvös helyen pihentessük.
Másnap szurkáljuk meg középen (a gőz miatt) és 180°C-on kb.: 20-25 percig süssük.
A töltelékhez a cukrot és a vizet felforraljuk, majd ráöntjük a többi hozzávalóra, majd összekeverjük. Ha kihűlt, tölthető a bejglibe.

Tálalás

3 kisebb bejgli lesz belőle.

Alternatív elkészítés

Időigényesnek tűnik, de megéri. Nagyon finom és puha.
Én gesztenyéset is készítettem, ehhez 20 dkg gesztenyepürét egy pici rummal összekevertem és ezt töltöttem a bejglibe.
Bejgli Bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!