Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bejgli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

0,5 kg liszt
20 dkg margarin
1 dkg élesztő
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
kicsi tej az élesztőhöz

Töltelék:

30 dkg mák vagy dió
2 dl víz
26 dkg cukor
citromhéj

Tetejére:

2 tojássárgája
1 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tölteléket akár előző nap is el lehet készíteni.

Elkészítés

Az élesztőt pici tejben egy csipet cukorral megfuttatom, addig a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd hozzáadom a tojást és a cukrot, végül az élesztőt. Jól összegyúrom, majd 3 részre osztom és hagyom kelni.
A töltelékhez a cukrot a vízzel cukorszirupnak megfőzöm. Ha kész a mákhoz vagy dióhoz öntöm óvatosan, nem biztos, hogy minden fölveszi. 3 részre osztom, kihűtöm.
Ha megkelt a tészta kinyújtom mind a hármat és beleteszem a tölteléket. (amit liszten ki is lehet nyújtani vagy késsel elkenem rajta.
Ha kész a széleit behajtom, megkenem és feltekerem. Ha kész hideg helyre teszem és lekenem tojás sárgájával. Ha megszáradt az első réteg tojássárgája megkenem még egyszer, majd végül, ha az is rászáradt, beviszem a melegre kelesztem és tojásfehérjével is megkenem. Végül megsütöm 170 fokon.
Bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!