Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bejgli /diós és mákos/

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1,5 dl tejföl
2 dkg élesztő
1 db tojás
50 kg liszt
25 dkg Rama
5 dkg cukor
1 csipet só
1 tojás (a kenéshez)

Mákos Töltelék:

20 dkg darált mák
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja, leve
3 cl rum
5 dkg mazsola
1 dl forró tej

Diós töltelék:

20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl forró tej
3 cl rum
5 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük, tepsire sütőpapírt helyezünk.

Elkészítés

Langyos tejfölben elmorzsoljuk az élesztőt, lisztbe elmorzsoljuk a margarint, cukrot, sót, tojást összedolgozzuk. 4 cipót készítünk, amit folpackba csomagolunk, és másnapig hűtőbe tesszük, töltelékek hozzávalóit összekeverjük forró tejjel leforrázzuk.
Másnap a bejgli tésztákat kivesszük, lisztezett deszkán kinyújtjuk, minden tészta belsejét tojásfehérjével bekenünk, rátesszük a tölteléket, föltekerjük, tojássárgájával, majd amikor már megszáradt tojásfehérjével bekenjük. 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Tárolás

Folpackba csomagolva tároljuk.
Bejgli /diós és mákos/ Bejgli /diós és mákos/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!