Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalmás bögresüti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Birsalmás bögresüti

1 nagy birsalma
1 nagy savanykás alma
1 citrom leve
2 tojás
1/2 bögre barna cukor
2 ek méz
1 tk fahéj
1 kk mézes fűszerkeverék (kihagyható)
1 bögre rétesliszt
1 tk szódabikarbóna
mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével. (nem kell lecsöpögtetni, mehet bele az alma leve is! )
A hozzávalókat egy fakanállal alaposan összekeverjük, (az almákat tegyük bele utoljára) majd a tepsibe öntjük, és 170°C-on 40-45 perc alatt megsütjük.
Önmagában, vagy finom házi(as) lekvárral tálalható.

Tálalás

Kb. 28 cm-es kerek forma, vagy közepes tepsi (gáz 2/3-a kb.)

Alternatív elkészítés

Egy kis reszelt gyömbérrel fel lehet dobni.
Birsalmás bögresüti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!