Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Blundel tészta (alaprecept)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Blundel tésztához:

40 dkg liszt
18 dkg vaj vagy margarin
2 dl tej vagy növényi tej
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
6 dkg cukor
1 tojássárgája
0,4 dl olaj
fél rúd vanília ( kikapart belseje)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat 5 dkg liszttel összedolgozzuk, majd két részre osztva 1-1 fóliába csomagolva ellapítva ( 10x15) a mélyhűtőbe tesszük. A kelt tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, vaníliával majd hozzáadjuk az előzőleg meleg cukros tejben felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. letakarva meleg helyen, fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk minél vékonyabb téglalapra. (30x15)
Az egyik vajlapot a tészta középső harmadára fektetjük, majd hajtogatjuk a tésztát először szemre három felé osztva a tésztát, bal harmadot a középső részre majd a jobb oldalit is középre ezután a felső részt hajtjuk kb. a közepére és az alsó résszel betakarjuk, hogy egy szép" kockát" kapjunk. Fél óra pihi következik. Ezután megismételjük az előző munkafolyamatot (vajlap- hajtogatás-fél óra pihi) majd harmadszor is áthajtogatjuk. Hagyjuk fél órát kelni meleg helyen.

Tálalás

Kakaós csigához, búrkiflihez használhatjuk a tésztát.
Blundel tészta (alaprecept)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!