Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás zsúrrúd

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 kg liszt
5 dl tej
5 dkg friss élesztő
1 púpos tk. cukor
3 kk. só
1 dl olaj
2 ek. tejföl
2 tojás
1 nagyobb méretű krumpli (kb. 20 dkg)

Tetejére:

1 egész tojás
15 dkg trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Egy krumpli törővel pépesre törjük.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk. A helyhiány miatt a tésztát kettévesszük és először az egyik felével dolgozunk.
Kettévágjuk és mindkettőből kb. 35 cm hosszú rudat formázunk.
Egy nagyobb méretű tepsit (38*30 cm) kibélelünk sütőpapírral és belefektetjük a tésztákat. Egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Ott még kb. 30 percet kelesztjük.
A maradék tésztával is ugyanígy járunk el.
Előmelegítjük a sütőt.
Lekenjük egy egész felvert tojással és megszórjuk bőven sajttal.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 200 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve rácsra emelve hagyjuk kihűlni.

Tálalás

4 zsúrrúd készült ebből az adag tésztából.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.
Burgonyás zsúrrúd Burgonyás zsúrrúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!