Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Búrkifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg liszt
25 dkg margarin vagy vaj

Töltelék:

2 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 kanál édes morzsa
1 citrom héja és fél citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A töltelékhez 2 tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzákavarjuk a diót, morzsát, citrom héját és fél citrom levét.
A lisztet összekeverjük a margarinnal vagy vajjal. A margarin zsírosságától függően lehet, hogy valamivel több liszt kell hozzá. Jól lisztezett deszkán kinyújtjuk és 10 cm csíkokra vágjuk. A csíkok közepébe rakjuk a tölteléket. Feltekerjük, kb. 12 cm darabokra vágjuk. Kezünkkel kissé összenyomjuk, patkóformát adunk neki. Tepsibe rakjuk úgy, hogy a hajtás alul legyen. Tojással megkenjük és durvára vágott dióval megszórjuk. Forró sütőben sütjük.
Búrkifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!