Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos mignon

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 db tojás
16 dkg kristálycukor
16 dkg liszt

Krém:

3 dl tej
18 dkg kristálycukor
25 dkg vaj
2 db tojássárgája
2 db citrom reszelt héja, kifacsart leve
pár csepp sárga ételfesték

Bevonat:

30 dkg fondant (sárgára színezett, megolvasztott)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokásos módon készítünk egy sima piskótát, s egy papírozott lemezre vékonyan kikenjük. 180 fokon, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, a tetejét leszórjuk egy kevés liszttel, és fejjel lefelé fordítjuk.
A tejből, cukorból, pudingporból, illetve tojásból krémet főzünk, majd kihűtjük. Meglágyítjuk a vajat, és a hideg krémmel habosra keverjük. Beízesítjük a citrom levével, és a héjával. (Nem baj, ha kissé savanykás, mert a fondant bevonat amúgy is édes.) Végül kevés festékkel megszínezzük.
A piskóta lapról levesszük a papírt, és három egyforma téglalapra vágjuk.
Egyenletesen betöltjük a krémmel, majd kb. 12 órára hűtőbe tesszük. Felvágás előtt nagyon kevés baracklekvárral megkenjük a tetejét, s rombusz alakra vágjuk.
Végül egyesével az olvasztott fondant-ba mártjuk, és tetszőlegesen díszítjük, valamint kapszliba tesszük.

Tálalás

Kb. 35 db

Tárolás

Hűtőszekrényben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Ha kevés tojásfehérjét teszünk a bevonó fondant-ba, akkor nagyon szép fényes lesz az elkészült mignon.
Citromos mignon Citromos mignon Citromos mignon

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!