
Citromos mignon


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Bevonat:
Elkészítés
Elkészítés
A tejből, cukorból, pudingporból, illetve tojásból krémet főzünk, majd kihűtjük. Meglágyítjuk a vajat, és a hideg krémmel habosra keverjük. Beízesítjük a citrom levével, és a héjával. (Nem baj, ha kissé savanykás, mert a fondant bevonat amúgy is édes.) Végül kevés festékkel megszínezzük.
A piskóta lapról levesszük a papírt, és három egyforma téglalapra vágjuk.
Egyenletesen betöltjük a krémmel, majd kb. 12 órára hűtőbe tesszük. Felvágás előtt nagyon kevés baracklekvárral megkenjük a tetejét, s rombusz alakra vágjuk.
Végül egyesével az olvasztott fondant-ba mártjuk, és tetszőlegesen díszítjük, valamint kapszliba tesszük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés




Citromos mignon
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Bevonat:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejből, cukorból, pudingporból, illetve tojásból krémet főzünk, majd kihűtjük. Meglágyítjuk a vajat, és a hideg krémmel habosra keverjük. Beízesítjük a citrom levével, és a héjával. (Nem baj, ha kissé savanykás, mert a fondant bevonat amúgy is édes.) Végül kevés festékkel megszínezzük.
A piskóta lapról levesszük a papírt, és három egyforma téglalapra vágjuk.
Egyenletesen betöltjük a krémmel, majd kb. 12 órára hűtőbe tesszük. Felvágás előtt nagyon kevés baracklekvárral megkenjük a tetejét, s rombusz alakra vágjuk.
Végül egyesével az olvasztott fondant-ba mártjuk, és tetszőlegesen díszítjük, valamint kapszliba tesszük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?