Citromos mignon
Hozzávalók
Piskóta:
8 db tojás
16 dkg kristálycukor
16 dkg liszt
Krém:
3 dl tej
18 dkg kristálycukor
25 dkg vaj
3 dkg Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
2 db tojássárgája
2 db citrom reszelt héja, kifacsart leve
pár csepp sárga ételfesték
Bevonat:
30 dkg fondant (sárgára színezett, megolvasztott)
Elkészítés
Elkészítés
A szokásos módon készítünk egy sima piskótát, s egy papírozott lemezre vékonyan kikenjük. 180 fokon, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, a tetejét leszórjuk egy kevés liszttel, és fejjel lefelé fordítjuk.
A tejből, cukorból, pudingporból, illetve tojásból krémet főzünk, majd kihűtjük. Meglágyítjuk a vajat, és a hideg krémmel habosra keverjük. Beízesítjük a citrom levével, és a héjával. (Nem baj, ha kissé savanykás, mert a fondant bevonat amúgy is édes.) Végül kevés festékkel megszínezzük.
A piskóta lapról levesszük a papírt, és három egyforma téglalapra vágjuk.
Egyenletesen betöltjük a krémmel, majd kb. 12 órára hűtőbe tesszük. Felvágás előtt nagyon kevés baracklekvárral megkenjük a tetejét, s rombusz alakra vágjuk.
Végül egyesével az olvasztott fondant-ba mártjuk, és tetszőlegesen díszítjük, valamint kapszliba tesszük.
A tejből, cukorból, pudingporból, illetve tojásból krémet főzünk, majd kihűtjük. Meglágyítjuk a vajat, és a hideg krémmel habosra keverjük. Beízesítjük a citrom levével, és a héjával. (Nem baj, ha kissé savanykás, mert a fondant bevonat amúgy is édes.) Végül kevés festékkel megszínezzük.
A piskóta lapról levesszük a papírt, és három egyforma téglalapra vágjuk.
Egyenletesen betöltjük a krémmel, majd kb. 12 órára hűtőbe tesszük. Felvágás előtt nagyon kevés baracklekvárral megkenjük a tetejét, s rombusz alakra vágjuk.
Végül egyesével az olvasztott fondant-ba mártjuk, és tetszőlegesen díszítjük, valamint kapszliba tesszük.
Tálalás
Kb. 35 db
Tárolás
Hűtőszekrényben tároljuk.
Alternatív elkészítés
Ha kevés tojásfehérjét teszünk a bevonó fondant-ba, akkor nagyon szép fényes lesz az elkészült mignon.
Kedvencnek jelölöm
Citromos mignon
Hozzávalók
Piskóta:
8 db tojás
16 dkg kristálycukor
16 dkg liszt
Krém:
3 dl tej
18 dkg kristálycukor
25 dkg vaj
2 db tojássárgája
2 db citrom reszelt héja, kifacsart leve
pár csepp sárga ételfesték
Bevonat:
30 dkg fondant (sárgára színezett, megolvasztott)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A szokásos módon készítünk egy sima piskótát, s egy papírozott lemezre vékonyan kikenjük. 180 fokon, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, a tetejét leszórjuk egy kevés liszttel, és fejjel lefelé fordítjuk.
A tejből, cukorból, pudingporból, illetve tojásból krémet főzünk, majd kihűtjük. Meglágyítjuk a vajat, és a hideg krémmel habosra keverjük. Beízesítjük a citrom levével, és a héjával. (Nem baj, ha kissé savanykás, mert a fondant bevonat amúgy is édes.) Végül kevés festékkel megszínezzük.
A piskóta lapról levesszük a papírt, és három egyforma téglalapra vágjuk.
Egyenletesen betöltjük a krémmel, majd kb. 12 órára hűtőbe tesszük. Felvágás előtt nagyon kevés baracklekvárral megkenjük a tetejét, s rombusz alakra vágjuk.
Végül egyesével az olvasztott fondant-ba mártjuk, és tetszőlegesen díszítjük, valamint kapszliba tesszük.
A tejből, cukorból, pudingporból, illetve tojásból krémet főzünk, majd kihűtjük. Meglágyítjuk a vajat, és a hideg krémmel habosra keverjük. Beízesítjük a citrom levével, és a héjával. (Nem baj, ha kissé savanykás, mert a fondant bevonat amúgy is édes.) Végül kevés festékkel megszínezzük.
A piskóta lapról levesszük a papírt, és három egyforma téglalapra vágjuk.
Egyenletesen betöltjük a krémmel, majd kb. 12 órára hűtőbe tesszük. Felvágás előtt nagyon kevés baracklekvárral megkenjük a tetejét, s rombusz alakra vágjuk.
Végül egyesével az olvasztott fondant-ba mártjuk, és tetszőlegesen díszítjük, valamint kapszliba tesszük.
Tálalás
Kb. 35 db
Tárolás
Hűtőszekrényben tároljuk.
Alternatív elkészítés
Ha kevés tojásfehérjét teszünk a bevonó fondant-ba, akkor nagyon szép fényes lesz az elkészült mignon.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?