Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos mignon

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 db tojás
16 dkg kristálycukor
16 dkg liszt

Krém:

3 dl tej
18 dkg kristálycukor
25 dkg vaj
2 db tojássárgája
2 db citrom reszelt héja, kifacsart leve
pár csepp sárga ételfesték

Bevonat:

30 dkg fondant (sárgára színezett, megolvasztott)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokásos módon készítünk egy sima piskótát, s egy papírozott lemezre vékonyan kikenjük. 180 fokon, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kész, a tetejét leszórjuk egy kevés liszttel, és fejjel lefelé fordítjuk.
A tejből, cukorból, pudingporból, illetve tojásból krémet főzünk, majd kihűtjük. Meglágyítjuk a vajat, és a hideg krémmel habosra keverjük. Beízesítjük a citrom levével, és a héjával. (Nem baj, ha kissé savanykás, mert a fondant bevonat amúgy is édes.) Végül kevés festékkel megszínezzük.
A piskóta lapról levesszük a papírt, és három egyforma téglalapra vágjuk.
Egyenletesen betöltjük a krémmel, majd kb. 12 órára hűtőbe tesszük. Felvágás előtt nagyon kevés baracklekvárral megkenjük a tetejét, s rombusz alakra vágjuk.
Végül egyesével az olvasztott fondant-ba mártjuk, és tetszőlegesen díszítjük, valamint kapszliba tesszük.

Tálalás

Kb. 35 db

Tárolás

Hűtőszekrényben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Ha kevés tojásfehérjét teszünk a bevonó fondant-ba, akkor nagyon szép fényes lesz az elkészült mignon.
Citromos mignon Citromos mignon Citromos mignon

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!