Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csavart sós-sajtos rudak

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csavart sós-sajtos rudak

1/2 kg liszt
20 dkg zsír
1 tojássárgája
1/2 csupor tej
1/4 kg bolgár sajt (sós pl: Feta)

Díszítés:

1 tojássárga
50 g sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt rászórjuk, a sajtot ráreszeljük, szárazon jól összevegyítjük, hozzáadjuk a zsírt, tojássárgát és a langyos tejjel egy rugalmas tésztát gyúrunk. 20 percet pihentetjük.

Elkészítés

Három-négy részbe kisodorjuk, 2 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk, megcsavarjuk, tojássárgával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Négy tepsivel lesz belőle.

Tárolás

Dobozban hetekig eláll.

Alternatív elkészítés

Nem kell só a tésztába, mert a sajt sós. Igaz kicsit macerásabb, de perecvágóval is kivághatjuk.
Csavart sós-sajtos rudak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
79 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!