Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csicsókás, tej nélküli, kakaós csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csicsókás, tej nélküli, kakaós csiga

50 dkg liszt
21/2 dkg friss élesztő
1/2 dl víz
6 dkg kristálycukor
1 tojássárgája
csipet só
1 evőkanál méz
20 dkg főtt, áttört csicsóka
1 dl étolaj

Töltelékhez:

10 dkg kristálycukor
1 dkg őrölt fahéj /csapott evőkanál/
3 evőkanál étolaj

Tetejére:

1 tojássárgája
vaníliás porcukor (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csicsókát alapos sikálás után felteszem főzni, mikor megpuhult lehéjazom, és krumpli nyomóval megtöröm.
Az élesztőt a langyos vízben a cukor egy részével felfuttatom.
A cukrot, a kakaóval és a fahéjjal elkeverem.

Elkészítés

A lisztet a sóval, az olajjal elmorzsoltam, hozzátettem a langyos vízben cukorral felfuttatott élesztőt, az áttört csicsókát, a vanília cukrot, a mézet, a kimaradt cukrot és a tojássárgáját, jól kidolgoztam. Kelesztettem kb. 1 órát, majd lisztezett nyújtó deszkán kinyújtottam 30 cm x 50 cm téglalap alakúra, megkentem az olajjal, és rászórtam az elkevert fahéjas kakaós cukrot majd szorosan feltekertem. A tekercsből 2 cm vastagságú szeleteket vágtam és az előkészített sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe raktam. Addig pihent még a sütő bemelegedett. Ezalatt megkentem a tojássárgájával, kb. 180 c fokon kb. 15 perc alatt elkészült. Aki kérte, meghintettem vaníliás porcukorral.

Tálalás

18-20 db lett.

Tárolás

Szobahőmérsékleten.

Alternatív elkészítés

A dagasztást én most a kenyérsütőgép dagasztó programjával készítettem el, így meg kíméltem a csuklómat, ami fáj. A sütőpapíron már előzőleg megsütöttem. Andrea kakaós csigáját, utána készítettem ezt el, de nem is feltűnő a csicsóka benne, ez is ízlett.
Csicsókás, tej nélküli, kakaós csiga Csicsókás, tej nélküli, kakaós csiga Csicsókás, tej nélküli, kakaós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!