Csoki mousse
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá felverjük, és a csokis tejhez óvatosan hozzákeverjük. A masszát lapos felfújtformába (kb. 32x19 cm) öntjük, és éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a mousse-ból fagylaltadagoló kanállal golyókat vagy evőkanál segítségével halmokat formázunk, és tányérokon elosztjuk. Ízlés szerint Dr. Oetker tortadarával díszíthetjük.
Variációk:
Mousse amaretti keksszel
40 g amaretti kekszet durvára aprítunk, és óvatosan belekeverjük a mousse-ba. A mousse-t tálalás előtt keményre felvert tejszínhabbal és amaretti keksszel körítjük.
Karácsonyi csoki-mousse
½-1 teáskanál mézeskalács fűszert belekeverünk a keményre felvert tejszínhabba. A mousse-t ízlés szerint tálalhatjuk rumban eltett gyümölcsökkel.
Mousse mangó-öntettel
1 érett mangót meghámozunk, elfelezzük, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról, pürésítjük, kevés narancslével sűrű szósszá keverjük, majd 1 ek citromlével, kevés vanillincukorral és cukorral ízesítjük. A szószt a mousse mellé tálaljuk.
Mousse fehér csoki öntettel
100 g fehér csokit 125 g habtejszínnel kis edényben alacsony hőfokon selymes krémmé keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A szószt a mousse mellé tálaljuk, és ízlés szerint megszórhatjuk aprított pisztáciával.
Tipp:
Csoki mousse
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá felverjük, és a csokis tejhez óvatosan hozzákeverjük. A masszát lapos felfújtformába (kb. 32x19 cm) öntjük, és éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a mousse-ból fagylaltadagoló kanállal golyókat vagy evőkanál segítségével halmokat formázunk, és tányérokon elosztjuk. Ízlés szerint Dr. Oetker tortadarával díszíthetjük.
Variációk:
Mousse amaretti keksszel
40 g amaretti kekszet durvára aprítunk, és óvatosan belekeverjük a mousse-ba. A mousse-t tálalás előtt keményre felvert tejszínhabbal és amaretti keksszel körítjük.
Karácsonyi csoki-mousse
½-1 teáskanál mézeskalács fűszert belekeverünk a keményre felvert tejszínhabba. A mousse-t ízlés szerint tálalhatjuk rumban eltett gyümölcsökkel.
Mousse mangó-öntettel
1 érett mangót meghámozunk, elfelezzük, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról, pürésítjük, kevés narancslével sűrű szósszá keverjük, majd 1 ek citromlével, kevés vanillincukorral és cukorral ízesítjük. A szószt a mousse mellé tálaljuk.
Mousse fehér csoki öntettel
100 g fehér csokit 125 g habtejszínnel kis edényben alacsony hőfokon selymes krémmé keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A szószt a mousse mellé tálaljuk, és ízlés szerint megszórhatjuk aprított pisztáciával.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?