
Csokipudingos kalács


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Közben elkészítjük a krémet, a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Amikor még langyos hozzákeverjük a margarint és a kakaóport.
A megkelt tésztadarabokat kinyújtjuk és megkenjük a krémmel. Feltekerjük és kettőt-kettőt összefonunk. Papírral bélelt tepsibe tesszük. Ezután még 15 percig pihentetjük, megkenjük a tojással és megsütjük 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt.



Csokipudingos kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Közben elkészítjük a krémet, a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Amikor még langyos hozzákeverjük a margarint és a kakaóport.
A megkelt tésztadarabokat kinyújtjuk és megkenjük a krémmel. Feltekerjük és kettőt-kettőt összefonunk. Papírral bélelt tepsibe tesszük. Ezután még 15 percig pihentetjük, megkenjük a tojással és megsütjük 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?