Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokipudingos kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
5 dkg porcukor
0,5 dl olaj
2 db tojás
pici só

Krémhez:

1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding étcsokoládés
2,5 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg margarin

Kenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kelt tésztához az élesztőt kevés tejbe pici cukorral felfuttatjuk. Majd a többi hozzávalóval jól kidolgozott tésztát készítünk. Elosztjuk 4 felé a tésztát és így kb. 1 órát kelesztjük meleg helyen.
Közben elkészítjük a krémet, a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Amikor még langyos hozzákeverjük a margarint és a kakaóport.
A megkelt tésztadarabokat kinyújtjuk és megkenjük a krémmel. Feltekerjük és kettőt-kettőt összefonunk. Papírral bélelt tepsibe tesszük. Ezután még 15 percig pihentetjük, megkenjük a tojással és megsütjük 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt.
Csokipudingos kalács Csokipudingos kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!