Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokiszalámi

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokiszalámi

200 g margarin
200 g cukor
50 g mazsola
1 dl tej
30 dkg háztartási keksz
rum vagy rumaroma
4-5 szem apróra vágott dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy lábosba beletesszük a tejet, a cukrot, kakaót, margarint és addig melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, diót és a rumot. A kekszet apró darabokra törjük, de nem daráljuk! Hozzákeverjük a masszához 30 percig állni hagyjuk közben többször átkeverjük. Majd folpackkal kibélelt őzgerincformába simítjuk. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Csokiszalámi Csokiszalámi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
67 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!