Diós, mákos, túrós kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékek:
Elkészítés
Elkészítés
Közben elkészítjük a töltelékeket. A tehéntúrót kikavarjuk a tojássárgájával ízlés szerint cukorral és a citrom reszelt héjának felével. Ízesítjük vanília eszenccel.
A mákhoz hozzáadjuk a megmaradt citromhéjat és 1,5 dl vízzel megfőzzük, ízlés szerint cukorral.
A diót a tejjel leforrázzuk ízlés szerint cukrot és rum eszencet adunk hozzá.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyikből minél vékonyabb téglalapot serítünk(nyújrtunk). Az elsőre a tehéntúrót a másodikra a diót a harmadikra a mákot halmozzuk. Mindegyiket szorosan feltekerjük és összefonjuk. Megkenjük tojással és forró lerben(sütőben) sütjük.
Alternatív elkészítés
A tésztához is cukorpótlót használok.
Diós, mákos, túrós kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékek:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Közben elkészítjük a töltelékeket. A tehéntúrót kikavarjuk a tojássárgájával ízlés szerint cukorral és a citrom reszelt héjának felével. Ízesítjük vanília eszenccel.
A mákhoz hozzáadjuk a megmaradt citromhéjat és 1,5 dl vízzel megfőzzük, ízlés szerint cukorral.
A diót a tejjel leforrázzuk ízlés szerint cukrot és rum eszencet adunk hozzá.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyikből minél vékonyabb téglalapot serítünk(nyújrtunk). Az elsőre a tehéntúrót a másodikra a diót a harmadikra a mákot halmozzuk. Mindegyiket szorosan feltekerjük és összefonjuk. Megkenjük tojással és forró lerben(sütőben) sütjük.
Alternatív elkészítés
A tésztához is cukorpótlót használok.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?