Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós, mákos, túrós kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2 tojássárga
csipetnyi só
2 dl tej
1 kiskanál cukor
3 evőkanál olaj

Töltelékek:

15 dkg őrölt mák
15 dkg őrölt dió
1 dl forró tej
15 dkg tehéntúró
ízlés szerint cukor
1 tojássárga
1 citrom reszelt héja
vanilia és rum eszenc
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a töltelékeket. A tehéntúrót kikavarjuk a tojássárgájával ízlés szerint cukorral és a citrom reszelt héjának felével. Ízesítjük vanília eszenccel.
A mákhoz hozzáadjuk a megmaradt citromhéjat és 1,5 dl vízzel megfőzzük, ízlés szerint cukorral.
A diót a tejjel leforrázzuk ízlés szerint cukrot és rum eszencet adunk hozzá.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyikből minél vékonyabb téglalapot serítünk(nyújrtunk). Az elsőre a tehéntúrót a másodikra a diót a harmadikra a mákot halmozzuk. Mindegyiket szorosan feltekerjük és összefonjuk. Megkenjük tojással és forró lerben(sütőben) sütjük.

Alternatív elkészítés

Én a töltelékeket nem cukorral hanem édesítőszerrel készítem. Így cukorbeteg is eheti.
A tésztához is cukorpótlót használok.
Diós, mákos, túrós kalács Diós, mákos, túrós kalács Diós, mákos, túrós kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!