Diós, mákos, túrós kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékek:
Elkészítés
Elkészítés
Közben elkészítjük a töltelékeket. A tehéntúrót kikavarjuk a tojássárgájával ízlés szerint cukorral és a citrom reszelt héjának felével. Ízesítjük vanília eszenccel.
A mákhoz hozzáadjuk a megmaradt citromhéjat és 1,5 dl vízzel megfőzzük, ízlés szerint cukorral.
A diót a tejjel leforrázzuk ízlés szerint cukrot és rum eszencet adunk hozzá.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyikből minél vékonyabb téglalapot serítünk(nyújrtunk). Az elsőre a tehéntúrót a másodikra a diót a harmadikra a mákot halmozzuk. Mindegyiket szorosan feltekerjük és összefonjuk. Megkenjük tojással és forró lerben(sütőben) sütjük.
Alternatív elkészítés
A tésztához is cukorpótlót használok.
Diós, mákos, túrós kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékek:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Közben elkészítjük a töltelékeket. A tehéntúrót kikavarjuk a tojássárgájával ízlés szerint cukorral és a citrom reszelt héjának felével. Ízesítjük vanília eszenccel.
A mákhoz hozzáadjuk a megmaradt citromhéjat és 1,5 dl vízzel megfőzzük, ízlés szerint cukorral.
A diót a tejjel leforrázzuk ízlés szerint cukrot és rum eszencet adunk hozzá.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyikből minél vékonyabb téglalapot serítünk(nyújrtunk). Az elsőre a tehéntúrót a másodikra a diót a harmadikra a mákot halmozzuk. Mindegyiket szorosan feltekerjük és összefonjuk. Megkenjük tojással és forró lerben(sütőben) sütjük.
Alternatív elkészítés
A tésztához is cukorpótlót használok.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?