Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű stíriai metélt

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű stíriai metélt

25 dkg rövid metélt
25 dkg túró
1 tojás
18 dkg cukor
fél csomag mazsola
0,5 l tej
5 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kivajazott jénai vagy tepsi. Alufólia

Elkészítés

Kivajazott jénaiba vagy tepsibe rakjuk a száraz tésztát és a morzsolt túrót felváltva. A tojást kikeverjük a cukorral, és hozzáöntjük a tejet. Ráöntjük a túrós tésztára úgy, hogy ellepje. Tetejére szórjuk a mazsolát és a széttördelt margarin darabokat. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük alufóliával, majd kb. 15 percig anélkül, amíg megpirul a teteje.

Tálalás

Nagyobb kockákra vágva tálaljuk, kb. 3-4 főnek elég.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom, és tényleg gyors! :)
Egyszerű stíriai metélt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!