Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperlekvár

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Eperlekvár

eper
cukor (ízlés szerint)
Dr. Oetker Dzsemfix
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az epreket megmosom, s leszedem a szárukat.
Lábasba teszem, egy részét leturmixolom, a többit egészben hagyom.
Mérsékelt lángon megfőzöm.
Amikor már az egész eprek is megfőttek leveszem a tűzről, s hozzáadom a dzsemfixet.
Még forrón üvegekbe teszem.
Vizes dunsztba teszem.

Alternatív elkészítés

Ha kihűlt a konyha polcra tesszük.
Eperlekvár Eperlekvár Eperlekvár Eperlekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!