Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperlekvár friss mentával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 üveg (200 ml) elkészítéséhez

1500 g eper
2 - 3 evőkanál aprított menta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és 1000 grammot kimérünk belőle, kicsire vágjuk és pürésítjük. A mentát megmossuk, szárazra töröljük, és nagyon finomra vágjuk. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

Az epret és a befőzőcukrot egy nagy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Végül belekeverjük az aprított mentát.

Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Figyelmeztetés: A menta lerövidítheti a lekvár eltarthatóságát.

Tipp:

Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, előtte kiolvasztjuk és a keletkezett levet is felhasználjuk.
Eperlekvár friss mentával

Hozzászólások

D
Donald Rocky
Dátum 2022. June. 09. 09:45
If the Jam is too thick, before you put it in the jars, just heat 1 or 2 cups of Strawberry juice (or any other fruit Juice of similar or neutral taste, like apple or white grape) to boiling. Then, gradually pour and stir it in until you reach the desired consistency.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!