Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-joghurtos kocka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

9 tojás
5 evőkaná Master Mixl liszt
4 evőkanál Zabliszt
4 teáskanál Zero cukor
2 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor

A piskótatekercsek töltéséhez:

1 kisüveg lekvár (pl.:házi cseresznyelekvár)

A gyümölcskocsonyához:

4 dl víz
8 púpozott teáskanál / 2 csomag/ Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
1 teáskanál citromlé
2 teáskanál Zero cukor

Továbbá:

kb. 30-50 dkg eper (lehet más gyümölcs is)

A krémhez:

4 dl habtejszín
3 poharas Norbis epres joghurt
zselatin (a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)

Továbbá:

1 db lapos, magasabb falú, télalap alakú tál vagy tepsi (20 × 30 cm)

Az edény kibéleléséhez:

folpack

A piskótatekercsek sütéséhez:

2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először a kijelölt tepsit vagy tálat (tortának is készíthető) folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon. A felezett epreket lerakjuk fejjel lefelé. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral és a citromlével és a gyümölcsökre öntjük (kb. 1 dl-t meghagytam a krémhez). Betettem a fagyasztóba, így gyorsan megdermedt.
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt kemény habbá verjük, a joghurttal tovább verjük, majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémet.
Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a Zero cukorral habosra keverjük a keverőgépünkkel. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a tésztamasszát megfelezzük.
2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben. A megsült piskótákat feltekerjük, lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük, majd a megdermedt gyümölcsös kocsonyára szorosan egymás mellé rakjuk.
Ráöntjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is bekerüljön. A másik tekercsünket is felszeleteljük, és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk.
Hűtőbe tettem kb. 6-7 órára, hogy jól megdermedjen a krém. Ezután egy tálcát rátettem a tepsi tetejére és egy hirtelen mozdulattal megfordítottam és levettem a sütiről a tepsit és a folpakkot is. Lehet szeletelni. Bármely gyümölccsel készíthető, az ahhoz illő joghurttal.
Epres-joghurtos kocka Epres-joghurtos kocka Epres-joghurtos kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
71 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!