Epres-kivis torta
Hozzávalók
Tészta:
Csokis krémhez:
Eperkrém:
Rakomány:
Elkészítés
Elkészítés
A csokoládés-joghurtos krémhez a zselatint beáztatjuk. A tejet a tojássárgával, a cukorral és a kakaóporral állandóan kevergetve majdnem forrásig főzzük. A krémnek olyan sűrűnek kell lennie, hogy a kanálról ne folyjon le, és ha ráfújunk, karikák keletkezzenek benne.
A zselatint kinyomkodjuk, a meleg krémben feloldjuk, és kissé lehűtjük. A joghurtot a krémhez keverjük, a tejszínből kemény habot verünk, és ugyancsak belekeverjük.
A tortalap köré egy hozzáillő tortaforma karimát csatolunk, és a csokoládés krémet a tortalapon szétterítjük. A krémet jó simára kikeverjük, majd a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
Az eperkrémhez a zselatint beáztatjuk. Az epret megmossuk, negyedekbe vágjuk. A fehérbort a cukorral felfőzzük, és az epret hozzáadjuk. Gyorsan felforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük, és egy finom szövésű szitán átpasszírozzuk. A zselatint most is a meleg krémben feloldjuk, majd lehűtjük.
A kivit meghámozzuk, 5 mm vastag szeletekre vágjuk, és rövid ideig a forró cukros vízben pároljuk. A kivi szeleteket a már megdermedt csokoládékrémre tesszük. A joghurtot az eperkrémhez keverjük, a kiviszeleteken szétterítjük, a tetejét elsimítjuk, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
A babapiskótákat elfelezzük. A tortabevonót felolvasztjuk gőz fölött, és a piskótákat ferdén a tortabevonóba mártjuk. Egy süteményes rácson lecsepegtetjük. A maradék tortabevonót egy mélyhűtő zacskóba tesszük, sarkára egészen apró lyukat vágunk és a torta közepét ezzel díszítjük.
A tejszínből kemény habot verünk, a torta szélét vékonyan megkenjük vele. A maradék tejszínt egy nagyobb, csillagcsőrös nyomózsákba töltjük, és a torta tetejét ezzel díszítjük. A piskótákat a kerek végeivel felfelé egymás mellé körbe, a torta széléhez nyomkodjuk. A tortát az elfelezett eperrel díszítjük.
Epres-kivis torta
Hozzávalók
Tészta:
Csokis krémhez:
Rakomány:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A csokoládés-joghurtos krémhez a zselatint beáztatjuk. A tejet a tojássárgával, a cukorral és a kakaóporral állandóan kevergetve majdnem forrásig főzzük. A krémnek olyan sűrűnek kell lennie, hogy a kanálról ne folyjon le, és ha ráfújunk, karikák keletkezzenek benne.
A zselatint kinyomkodjuk, a meleg krémben feloldjuk, és kissé lehűtjük. A joghurtot a krémhez keverjük, a tejszínből kemény habot verünk, és ugyancsak belekeverjük.
A tortalap köré egy hozzáillő tortaforma karimát csatolunk, és a csokoládés krémet a tortalapon szétterítjük. A krémet jó simára kikeverjük, majd a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
Az eperkrémhez a zselatint beáztatjuk. Az epret megmossuk, negyedekbe vágjuk. A fehérbort a cukorral felfőzzük, és az epret hozzáadjuk. Gyorsan felforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük, és egy finom szövésű szitán átpasszírozzuk. A zselatint most is a meleg krémben feloldjuk, majd lehűtjük.
A kivit meghámozzuk, 5 mm vastag szeletekre vágjuk, és rövid ideig a forró cukros vízben pároljuk. A kivi szeleteket a már megdermedt csokoládékrémre tesszük. A joghurtot az eperkrémhez keverjük, a kiviszeleteken szétterítjük, a tetejét elsimítjuk, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
A babapiskótákat elfelezzük. A tortabevonót felolvasztjuk gőz fölött, és a piskótákat ferdén a tortabevonóba mártjuk. Egy süteményes rácson lecsepegtetjük. A maradék tortabevonót egy mélyhűtő zacskóba tesszük, sarkára egészen apró lyukat vágunk és a torta közepét ezzel díszítjük.
A tejszínből kemény habot verünk, a torta szélét vékonyan megkenjük vele. A maradék tejszínt egy nagyobb, csillagcsőrös nyomózsákba töltjük, és a torta tetejét ezzel díszítjük. A piskótákat a kerek végeivel felfelé egymás mellé körbe, a torta széléhez nyomkodjuk. A tortát az elfelezett eperrel díszítjük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?